SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Om Rågsveds IF

Bakgrund

Rågsveds IF bildades 1958 i samband med fotbolls-VM i Sverige. Ett mästerskap som vanns av det tekniska och publikfriande Brasilien. Brassarna inspirerade en hel fotbollsvärld och så även ungdomen i Rågsved och Hagsätra, vilket ledde till att Rågsveds IF bildades.

 

Föreningen växte sig snabbt starkare och har alltid varit ungdomens självklara val i området med verksamhet på Rågsveds BP, Hagsätra IP, San Siro, Rågdalen och Snösätraskolans bollplan.

 

Rågsveds IF har sedan gammalt en kultur av att locka spelare och ledare med passion för sporten och en ambition att bli så bra som möjligt. Mycket därför har föreningen, trots att man har ett relativt sett litet upptagningsområde, fostrat flertalet spelare och ledare till hög nationell nivå, däribland föreningslegenderna Stefan Ishizaki och Stefan Billborn 

 

Rågsveds IF:s syfte och verksamhet

Rågsveds IF vill vara det självklara valet för idrottsintresserade barn, ungdomar och vuxna i Hagsätra och Rågsved. Vi vill nå så många som möjligt - så länge som möjligt - i en så bra verksamhet som möjligt.

 

Glädjen att idrotta är grunden i all vår verksamhet men Rågsveds IF har också som mål att internt i klubben samt med olika samarbeten kunna erbjuda en kvalitativ utbildning för alla oavsett ambition och sportslig utvecklingsnivå. Därför har vi satsat på att ha en stark organisation, en tydlig utbildingsplan samt välutbildade, drivna och meriterade sportchefer och ledare. Vi har också arbetat hårt för att erbjuda en av Stockholms lägsta avgifter

 

Vår fotbollsverksamhet innefattar:
  • Herrlag i Div 3 & Damlag i Div 2 (2024)
  • Drygt 600 aktiva fotbollsspelare 6-18 år och ca 100 ledare
  • Ledarutbildning & Trainee-program för unga tränare
  • Cuper, camper och andra evenemang
  • Gå-fotboll

 

Styrdokument

Vår verksamhet vilar på följande styrdokument

 

Samhällstärkande arbete

Utöver den ordinarie verksamheten bedriver Rågsveds IF ett omfattande arbete för att stärka civilsamhället och öka tryggheten i området.

 

Vårt samhällsstärkande arbete innefattar:
  • Öppen drop-in verksamhet på kvällar och lov (ex fotboll, basket, volleyboll och dans mm)
  • Bredda utbudet av aktiviteter i området genom uppstart och utveckling av nya sektioner (dans, basket, futsal och volleyboll)
  • Samverkan med kommun, skola, fritidsgårdar samt lokala föreningar för att erbjuda trygga och meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och ungomar. 
  • Trygghetsarbete i form av trygghetsvandringar etc.
 
Kommunikation
Här på hemsidan hittar du alltid aktuell information om vad som händer i föreningen. Gå även in och följ/gilla oss på Facebook och Instagram där vi publicerar bilder och filmer från vår dagliga verksamhet.
 
Instagram: @ragsvedsif
Facebook: Rågsveds IF
 
 
Fotbollsverksamhetens organisation

Fotbollsverksamheten startar med fotbollsskola vid 5-6 års ålder för flickor och pojkar samt har representationslagen som äldsta lag i herr och dam.

 
Från och med åldern 13 år är lagen åldersöverskridande med syftet att kunna utmana alla våra spelare i sin proximala utvecklingszon. Från och med 13 års ålder har vi en gemensam träningsgrupp per ålderssegment, vilka spelar nivåanpassat i flera serier. 
 
Lagen som är 13 år och äldre tränas i regel av tränare med egna utvecklingsambitioner samt utan släktrelation till sitt lag. Lagen yngre än 13 år ska tränas av vuxna med släktrelation till spelare i laget.
 
Nedan beskrivs fotbollsverksamhetens struktur översiktligt:
 

11-spel (U15-Rep lag)

Spelaren tränar ofta positionsspecifikt utifrån föreningens spelidentitet för att vinna matchen . Spelaren kan utmanas internt och externt med rotationsträning. Spelaren tas ut till match baserat på konkurrenssituation med utgångspunkt från A-lagets start-elva.

 

9-spel (U13-U14)

Mer och mer fokus på taktisk förståelse i träningen, men fortfarande utifrån individens beslutsfattande och utförande. Från och med U13 selekteras lagen på spelnivå och ambition. Lagen är årsöverskridande från och med U13. Spelaren kan utmanas internt och externt med rotationsträning.

 

7-spel (P/F 10-12)

Träningen består av spelform med syfte kopplat till spelarens beslutsfattande och utförande. Gyllene ålder att utveckla koordinativ kapacitet! (9-12 år). Lagen hålls beständiga från 5-spel, möjlighet till att utmanas internt genom rotationsträning och ambitionspass sista året.

 

5-spel (P/F 6-9)

Spelaren är nybörjare, första åren skapas en glädje att upptäcka och förstå fotboll genom övervägande lek och fritt spel. Tjejer och killar tränar tillsammans med fördel (6-9 år).