SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Om Rågsveds IF
Bakgrund

Rågsveds IF bildades 1958 i samband med fotbolls-VM i Sverige. Ett mästerskap som vanns av det tekniska och publikfriande Brasilien. Brassarna inspirerade en hel fotbollsvärld och så även ungdomen i Rågsved och Hagsätra, vilket ledde till att Rågsveds IF bildades med en fotbollssektion och ishockeysektion till en början. 

 
Föreningen växte sig snabbt starkare och har alltid varit ungdomens självklara val i området med verksamhet på Rågsveds BP, Hagsätra IP, San Siro, Rågdalen och Snösätraskolans bollplan.
 
Som högst har Rågsveds IF spelat i den näst högsta serien på damsidan samt den fjärde högsta på herrsidan i fotboll. I futsal har Rågsveds IF som högst spelat i högsta serien (nuvarande) i dam och näst högsta serien (nuvarande) i herr.
 
Fotnot.
Under åren har Rågsveds IF bedrivit en mängd olika idrotter, allt från ishockey och bandy till gymnastik, shuffleboard och fågelskådning (!). Detta ofta med stor framgång på ungdomssidan framförallt.
 
Rågsveds IF:s syfte
Rågsveds IF har som ambition att internt i klubben samt med olika samarbeten kunna erbjuda en tydlig väg för alla oavsett ambition och sportslig utvecklingsnivå. 
 
Rågsveds IF står för följande i alla sina sektioner:
 
"Driva medlemmarnas utveckling med hjälp av tydliga ledstänger som ska leda till att verksamheten alltid driver mot att bli än mer kvalitativ sett till moderna synsätt på träning och ledarskap (beskrivet i RIF-modellen)."
 
"Rågsveds IF är en plats för alla som har för avsikt att följa föreningens värdegrund vad gäller idrottsligt och etiskt uppförande."
 
Kommunikation
Här på hemsidan hittar du alltid aktuell information om vad som händer i föreningen. Gå även in och följ/gilla oss på Facebook och Instagram där vi publicerar bilder och filmer från vår dagliga verksamhet.
 
Instagram: ragsvedsif
Facebook: Rågsveds IF
 
 
Fotbollsverksamhetens organisation
Fotbollsverksamheten startar med fotbollsskola vid 6-års ålder för flickor och pojkar samt har representationslagen som äldsta lag i herr och dam.

Från och med åldern 13 år är lagen åldersöverskridande med syftet att kunna utmana alla våra spelare i sin proximala utvecklingszon. Från och med 13 års ålder har vi en gemensam träningsgrupp per ålderssegment, vilka spelar nivåanpassat i flera serier. 

Lagen som är 13 år och äldre tränas i regel av tränare med egna utvecklingsambitioner samt utan släktrelation till sitt lag. Lagen yngre än 13 år ska tränas av vuxna med släktrelation till spelare i laget.

Nedan beskrivs fotbollsverksamhetens struktur översiktligt:

11-spel (U15-Rep lag)

Spelaren tränar ofta positionsspecifikt utifrån föreningens spelidentitet för att vinna matchen . Spelaren kan utmanas internt och externt med rotationsträning. Spelaren tas ut till match baserat på konkurrenssituation med utgångspunkt från A-lagets start-elva.


9-spel (U13-U14)

Mer och mer fokus på taktisk förståelse i träningen, men fortfarande utifrån individens beslutsfattande och utförande. Från och med U13 selekteras lagen på spelnivå och ambition. Lagen är årsöverskridande från och med U13. Spelaren kan utmanas internt och externt med rotationsträning.


7-spel (P/F 10-12)

Träningen består av spelform med syfte kopplat till spelarens beslutsfattande och utförande. Gyllene ålder att utveckla koordinativ kapacitet! (9-12 år). Lagen hålls beständiga från 5-spel, möjlighet till att utmanas internt genom rotationsträning och ambitionspass sista året.

 

5-spel (P/F 6-9)

Spelaren är nybörjare, första åren skapas en glädje att upptäcka och förstå fotboll genom övervägande lek och fritt spel. Tjejer och killar tränar tillsammans med fördel (6-9 år).