SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Fotbollsprofil på Hagsätraskolan (2021 - 2022 )

En etablering av fotbollsverksamhet i skolan finns i många av landets kommuner. Fotbollsintresserade flickor och pojkar får därmed möjlighet att inom ramen för skoldagen utöva sin favoritidrott, i detta fall fotboll. Det har visats sig att det har positiv inverkan på hela skolarbetet, både för de positiva effekter som fysisk aktivitet medför samt för att det ger motiverade elever som trivs bättre i skolan. Skolarbetet har naturligtvis högsta prioritet och fotbollen blir ett medel för att eleverna ska lyckas i skolan. Fotboll i skolan ger också goda möjligheter för skola och förening att samverka kring idrottens grundvärderingar som till exempel fair play, integration, allas lika värde samt en drog- och dopningsfri idrott.

 

En stark ledstjärna i svensk fotboll är ”så många som möjligt - så länge som möjligt - i så bra miljöer som möjligt”. För att kunna leva upp till denna devis krävs bra utvecklingsmiljöer för våra barn och ungdomar. Med detta som bakgrund har Hagsätraskolan och Rågsveds IF kommit fram till en plan för att utveckla samt utöka den fotbollsprofil som startade hösten 2021. Från och med HT 2022 kommer nu fotbollsprofilen att innefattas av fotbollselever från åk 6-8 med två fotbollspass i veckan. Verksamheten leds fortsättningsvis av de meriterade och välutbildade instruktörerna Hiwa Rasch och Alagie Sosseh.

 

Hiwa har bakgrund från det militära samt innehar UEFA B Diploma samt gedigen tränarerfarenhet från hög senior-, och juniornivå. Alagie är ett vältjänt namn i svensk fotboll där han som spelare representerat storklubbar som bland annat Hammarby, Assyriska, Landskrona, Sirius och även klubbar i Norge, Turkiet och Kina.

 

För frågor gällande fotbollsprofilen på Hagsätra skolan, kontakta klubbchef Tobias Tegnestrand via e-post till tobias@ragsvedsif.org 

Fritidsfotboll med områdets skolor (2020 - )

Rågsveds IF besöker om vartannat områdets skolor och deras årskurs 1-3. Säsongen 2022 besöker vi:

 
Ormkärrsskolan
Rågsveds Grundskola
Snösätraskolan
Hagsätraskolan
Rågsveds IF Rörelseprofil med Hagsätraskolan (2018-2019)
Instruktörerna: Roua Yousef, Hanna Kapell, Veronika Marinkovic rektor Fredrik Vallgelata., Adonis Pelagia och Casey Karlsson

Bakgrund till rörelseprofilen

Enligt ett flertal etablerade och välkända studier är fysisk aktivitet/rörelse en mycket viktig del för barn/ungdomars välmående samt utveckling. Man ser även att specifikt i skolan förbättras elevernas koncentrationsförmåga och förlängningen studieresultat i takt med ökad dos fysisk aktivitet.
 

Rågsveds IF är en väletablerad förening i Hagsätra/Rågsved med vilja att vara det första valet bland idrottsintresserade i postort Bandhagen. Rågsveds IF bedriver fotbolls, friidrotts och dansverksamhet samt olika sociala aktiviteter i området med ambitionen att vara en plats för alla som är redo att skriva under och agera efter idrottens etik och moral.

 

Hagsätraskolan har som uppgift från skolverket att aktivt arbeta med att skapa goda ramar för fysisk aktivitet inom skoldagen. Rågsveds IF har som grundläggande kompetens i föreningen en förmåga att kreativt och kvalitativt skapa goda förutsättningar för alla skolans ungdomar att röra på sig. Vidare hoppas Rågsveds IF genom närvaro i skolan sänka trösklarna till ett aktivt och livslångt idrottande för skolans elever och i förlängningen familjer. 

 

Rörelselektioner för varje årskurs 
Rågsveds IF kommer att ansvara för en rörelselektion i veckan för varje klass på skolan. Rörelselektionernas innehåll kommer att bestå av fotboll, friidrott och dans vilka också är de aktiva sektioner Rågsveds IF har i dagsläget. Totalt kommer sexton (15) lektioner att genomföras varje vecka.
 
Varje klass kommer att utföra ovan nämnda idrotter fem veckor i rad för att sedan skifta. Rörelselektionerna ska icke förknippas med de ordinarie idrottslektionerna utan är ett komplement samt initiativ med syftet att öka elevernas praktiska rörelse men även förhoppningsvis intresse för idrotten med möjlighet att vidareutveckla sitt engagemang i föreningslivet på kvällstid. 
 
Rörelselektionernas innehåll samt ledstjärnor för lärandeklimat är byggt utifrån de teoretiska fundament som finns i föreningens utbildningsplan; RIF-modellen samt utifrån skolans värdegrund. 
 
Rastverksamhet
För mellanstadiet kommer även ett upplägg för rastverksamhet varje dag på storrasten. Upplägget består av flertalet stationer av organiserad fysisk aktivitet.
 
Ansvariga från Rågsveds IF och Hagsätraskolan
Ansvariga koordinatorer från Rågsveds IF är befintliga sportcheferna Tobias Tegnestrand och Robert Isesund. Dessa två herrar har det yttersta ansvaret för rörelseprofilens innehåll samt framtida utveckling från föreningens sida. Kontakta någon av koordinatorerna vid frågor gällande rörelseprofilen enligt nedan:
Tobias Tegnestrand, mail: tobias@ragsvedsif.org, tel: 070-617 33 91
Robert Isesund, mail: robert@ragsvedsif.org, tel: 076-580 98 33
 
Skolans ansvariga samt drivande i processen har varit rektorerna Mattias Wahlström och Fredrik Valgelata, dessa kontaktas med fördel enligt nedan:
Mattias Wahlström, mail: mattias.wahlstrom@stockholm.se, tel: 08-508 34 601
Fredrik Valgelata, mail: fredrik.valgelata@stockholm.se, tel: 076-123 45 77
 
Verksamma instruktörer från Rågsveds IF
Följande instruktörer är ansvariga för vardera idrott inom rörelseprofilens ramar.
 
Casey Karlsson Opwonya
- Dansinstruktör, med kompetens inom genren dancehall samt mångårig erfarenhet i ledande av dans i gruppverksamheter.
 
Adonis Pelagia
- Fotbollsinstruktör, med egen spelarerfarenhet från Rågsveds IF a-lag (nuvarande) samt tidigare division tre fotboll. Föregående säsong var Adonis verksam som spelare på Cypern.
 
Hanna Kapell
- Friidrottsinstruktör, erfarenhet som aktiv i mångkamp. Ledare i Hammarby IF friidrott efter den aktiva karriären. 
 
Veronika Marinkovic
- Fotbollsinstruktör, egen spelarerfarenhet från Rågsveds IF samt Enskede IK. Ledare för föreningens U16-U19 lag för tjejer.
 
Roua Yousef
- Fotbollsinstruktör & Friidrottsinstruktör, egen spelarerfarenhet som juniorspelare. Ledare för föreningens U16-U19 lag för tjejer.