SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Öppna verksamheter för ungdomar

Rågsveds IF bedriver sedan 2012 ett löpnade arbete med att arrengara öppna verksamheter för ungdomar. Detta som ett led i föreningens övriga och aktuella arbete för jämställdhet i idrottssfären och ungdomsidrott. De öppna verksamheterna  består av ledarledd aktivitet i föreningens aktiva sektioner; Fotboll, futsal, dans, basket och friidrott.

 

I Rågsveds IF:s modell för idrottsutövande ska alla som vill vara med i verksamheten med det viktiga tillägget att samtliga utövare och ledare väntas uppföra sig och agera enligt idrottens etik utifrån konceptet fair-play. Rågsveds IF gör sitt yttersta för att aktivera ungdomar i föreningslivet på ständig basis, exempelvis genom spontanidrott som träffpunkt, såväl som utövare men med åldern även som idrottsledare med tillhörande utbildning.

 

Fastighetsägare, idrottsförvaltning, förbund och E-Å-V Stadsdelsförvaltning stadsdel stödjer oss i detta arbete vilket ger möjlighet till att locka många ungdomar och göra satsningen framgångsrik.

 

Utöver detta gör vi riktade insatser mot skollov, fritidsverksamhet samt deltar i trygghetsvandringar på fredagskvällar. 

 
Kontakta kansliet vid frågor.
 
Tobias Tegnestrand
Tel: 070-617 33 91
Rågsveds IF Trainee-Program

Utveckling av unga ledare för att skapa interna ledarförebilder för nästa generation.

 
Trainee-programmet är ett utbildningspaket baserat på officiella utbildningar kombinerat med intern fortbildning i:
 
- Fotbollsmetodik.
- Ledarfilosofi.
- Didaktik/Pedagogik.
 
Trainee-Programmet genomförs i samverkan med RF Sisu Stockholm
 
Varje år är ambitionen att minst 5-10 unga ledare går genom Trainee-programmet.
 
Integrationsprojekt: Rågsved Sparta (2015-2019)

Förutom att Rågsveds IF vill utveckla fantastiska fotbollsspelare och friidrottare så vill vi även ta ett socialt ansvar. Som ett led i den ambitionen driver vi sedan januari 2016 ett integrationsarbete tillsammans med ett flertal boenden för nyanlända. Syftet med detta projekt är att dessa barn och ungdomar ska få kontakt med det svenska föreningslivet och de positiva normer och värderingar som finns där. Vi har ett fotbollslag vid namn Rågsved Sparta där nyanlända, tillsammans med föreningens ledare, tränar och spelar matcher. 


Kontakta Kansliet vid frågor