SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Årssummering Rågsveds IF 2017
2017-12-26 13:05

När året tvåtusensjutton (2017) så sakteliga promenerar mot mållinjen är det hög tid att summera föreningens år, vilket varit händelserikt. Årssummeringen är uppbyggd kring ett gäng huvudrubriker, vilka tillsammans skapar en helhetsbild över vad som har hänt och inte hänt. 


Föreningsutveckling

Rågsveds IF har under säsongen stött på ett flertal större och mindre problem/utmaningar som alla år i en organisation. Dessa har lett till reflektion om vad vi står för som förening och hur vi än mer kan utveckla tydlighet i de värden som är centrala för Rågsveds IF:

"För att vi ska bli hållbara på sikt är jag säker på att vi måste tydliggöra vad vi står för, för alla inblandade i vår förening. Detta har blivit en viktig lärdom och reflektion från 2017 vilket vi vill jobba hårt med 2018". Säger klubbchef Tobias Tegnestrand.


Rågsveds IF har även under 2017 aktivt arbetat för att ha en tydlig spelarutbildningsplan samt skapa en kultur där vi ständigt strävar efter utveckling. Som ett led i detta anställdes Robert Isesund i början av året som sportchef med operativt ansvar på planen för alla ungdomslag. Roberts arbete har nu till kommande år, med hållbarhetssyfte, utvecklats. Men det får vi anledning att återkomma till i annat forum.


Sammanfattat är Rågsveds IF i en positiv utvecklingsprocess, vilket även märks på att tunga aktörer vill samarbeta med föreningen. 


Under året har samarbete med Djurgårdens IF påbörjats, just ordet samarbete är viktigt att förstärka då det är lätt hänt att tro att en mindre förening ingår i någon form av ”farmarklubb”-roll. Vi är otroligt stolta över våra egna värden som förening och tror att samarbetet ökar våra möjligheter att som förening erbjuda en kvalitativ och konkurrenskraftig plats att spela fotboll på för våra ungdomar. 


Football Abroad från Katalonien med sitt koncept ”SmartFootball” är även de en ny samarbetspartner för året. Företaget hjälper oss att utbilda våra tränare att designa fotbollsträning som gynnar spelarens kreativitet i spelform, under året har fyra utbildningsdagar genomförts vilka varit uppskattade av våra tränare.

"Jag tror starkt på att dylika samarbeten som nämnts i texten stärker vår kvalitet men även varumärke, min tydliga tro är att Rågsveds IFs koncept är det bästa för våra ungdomar, vilket vi såklart ska fortsätta arbeta hårt för fortsättningsvis. Utan att säga för mycket arbetas det i detta nu intensivt med att starta upp ett par, tre samarbeten till både i projektform och på lång sikt som än mer kommer att utveckla verksamheten i positiv riktning". Menar Robert Isesund.


Robert utvecklar sitt resonemang:

"Vidare tycker jag att det är viktigt att det vi gör i föreningen med värdegrundsarbete, spel och träningsmetodik inte hamnar i någon stängd verkstad inom föreningen. Tvärtom är det viktigt att vi med extern kompetens och syn ständigt granskar och är öppna för förändring utan att för den skull frångå den identitet vi håller på att skapa, med ett utvecklingsklimat som främjar en offensiv och kreativ fotboll med spelarens eget beslutsfattande i centrum"!


I föreningen finns inte bara fotboll utan även friidrott vilken är ledd av Olivia Kluft och Emma Hultin som båda har viktig erfarenhet av barnträning i friidrott. Sektionen riktar sig i dagsläget till de allra minsta upp till 13 åringar för både tjejer och killar. Under året har arbete med att synliggöra föreningen för så många barn som möjligt i aktuella åldrar utförts med bland annat besök i området skolor. Sektionen har växt under året och i dagsläget är det två gedigna grupper som tränar, en äldre och en yngre. Friidrotten har mixade grupper med tjejer och killar vilket fungerar alldeles utmärkt!


Sportslig riktning 

Rågsveds IF har 2017 tagit ställning för vilken typ av fotbollsutbildning som ska bedrivas inom föreningens ramar. Denna är förmedlad i RIF-modellen, vilken verkar som ett teoretiskt styrdokument i den praktiska utveckling som ständigt pågår. RIF-modellen har inte valts att publiceras i sin helhet, däremot har alla tränare fått ta till sig relevanta delar under årets gång, vilka sedan arbetats med i praktiken tillsammans med Sportchef Robert Isesund.


Kortfattat kan sägas att RIF-modellen är uppbyggd kring:

 • Premierat ledarskap
  Vi vill verka för att ledarskapet (och föräldraskapet) kring våra lag ska ha tydliga ramar för vad som är lämpligt och ej, stöttat av värdegrunden. Vi vill att ledarskapet i träning ska vara positivt med eftertänksam feedback mot önskvärda beteenden i olika grad beroende på vilket utvecklingsblock.
 • Spelsätt
  Vi står för ett tydligt spelsätt där vi övervägande vill utveckla våra spelare i att bli skickliga på att kontrollera matchen genom bollinnehavet. Detta är spelsättets principer uppbyggt kring vilka jobbas med på individnivå i unga åldrar för att i juniorålder och på A-lagsnivå arbeta fokuserat på kollektivets taktik.
 • Träningsmetodik
  Vi står för att spelet fotboll bäst tränas på genom att spela spelet fotboll på träning. Detta innebär att vi strävar efter en träningsdesign som är lik matchen vilket innebär motståndare och spelriktning i så stor del av tränings som tränaren bara klarar av. 


Ungdomslagens utveckling 

Under säsongen som gått har vi haft 5 flicklag och 20 talet pojklag anmälda i Sankt Eriks Cupen. 


Våra lag har åkt på turneringar både inrikes och utrikes i bland annat Kristinehamn, Åland, Riga, Södertälje.


Glädjande är att ungdomslagens organisation varit stabil under året och ser så ut att förbli till nästa säsong. Vi uppskattar enormt att behålla kontinuitet och tillsammans med alla duktiga tränare och lagledare utveckla föreningen i validerad riktning. Glädjande är även att samtliga anmälda lag i Sankt Erikscupen utom P02 (som tyvärr inte kunde genomföra sista matchen) genomförde sitt seriespel.


Tack för ett mycket bra år alla spelare, ledare och föräldrar. Vi ser framemot 2018 med stor tillförsikt!


Representationslagens utveckling

Vårt damlag spelade återigen i division 3, ledda av Håkan Rusth. Laget försämrade både sin placering och poängskörd från året innan. Men säkrade kontraktet för fortsatt spel i trean i god tid innan sista matchen vilket är mycket glädjande. 


Herrlaget förbättrade både placering och tabellskörd sett till föregående år. Men den absoluta höjdpunkten resultatmässigt var Stockholm cup, där laget tog sig till kvartsfinal. Kvartsfinalen var en mycket välbesökt tillställning hemma på Hagsätra IP vilken förlorades knappt på straffar. Vad gäller herrlaget avtackar vi även ledarstaben för lång och trogen tjänst i både divison 5 och 4, med Johan Carlgren och Sebastian Björk i spetsen!


Arrangemang

Året har varit späckat med diverse arrangemang, vilket är viktigt då vi som förening vill vara aktiva och synliga i vårt närområde. Föreningen visar även stor styrka som kan organisera lyckade tillställningar vilka är ett bestående inslag i föreningsåret. I år har följande arrangemang genomförts:


 • Rågsvedsdagen:
  Vi deltog med ett stånd på Rågsvedsdagen i Rågsveds Centrum. Vi genomförde även ett öppet friidrottslopp där samtliga deltagare erhöll en tröja, mycket uppskattat!
 • Tjejfotbollsdag
  På nationaldagen arrangerade vi tjejfotbollens dag på Hagsätra IP. På dagen var representanter från Djurgårdens IF dam med och både genomförde träning med våra tjejer samt spelade street-football i vår nyinköpta pannaplan. Runt 100 spelande tjejer plus ledare och föräldrar fyllde IP och vi hade dessutom tur med vädret!
 • Fotbollsfestival med DIF
  I början av höstterminen hade vi fotbollsfestival. Detta blev ett jättearrangemang fullspäckat med fotbollsmatcher, zumbadans, kampsport, friidrott och street-fotboll. VI samarbetade med Djurgårdens IF och Actic för att inspirera de 700 (!) fritidsbarnen från sju olika skolor i närområdet. Ett enormt tack till alla deltagande!
 • Rågsveds IF föreningsdag
  I september fylldes Hagsätra IP med ungdomsmatcher och kringarrangemang en lördag från morgon till eftermiddag. Dagen avslutades på bästa sätt med att herrlaget inför välbesatta läktare besegrade Assyriska United i en extremt viktig 6-poängsmatch!
 • Hagsätrafestivalen
  Samma dag som föreningsdagen representerade vi i Hagsätra Centrum med ett stånd samt vår pannaplan. Representationen präglades av full fart och fullsatt på pannaplanen med intensivt spel mellan barn och ungdomar samt mot damlagsspelare och sportchef. Spännande och tuffa matcher!
 • Fotbolls- och friidrottsskolor

Vi har under året också arrangerat ett flertal camps med fotboll och friidrott i centrum. Detta både under sport, påsk och sommarlov. Stort tack till alla deltagande barn och ledare som gjort veckorna mycket uppskattade. Även ett stort tack till Ikano vilka med mycket gott samarbete var med och arrangerade två Camper med både fotboll och friidrott. Vilket var ett lyckat koncept och något som kommer att fortsättas med framöver!


Alla dessa arrangemang planeras att vidareutvecklas till 2018 och de är utomordentliga tillfällen att umgås sinsemellan i föreningen!


Samhällsengagemang

För andra året i rad har vi utfört idrottsbonusprojekt vilket syftar till att aktivera unga tjejer i dans och annan styrketräning. VI är mycket stolta över att vi får fortsätta projektet ett tredje år 2018!


På fredagar och lördagkvällar har vi spelat spontanfotboll lett av duktiga spontanfotbollsledaren Hedi Rabun. Efteråt har spontanledarna trivselvandrat för att bidra till ett tryggare närområde!


Med denna sammanfattning av året börjar vi nu så smått lägga 2017 till handlingarna, föreningen genom hemsidan vill tacka alla medlemmar, föräldrar, ledare och samarbetspartner för ett mycket utvecklande och spännande år. Med det utvecklingsfokus som sitter i väggarna tror vi på ett minst lika utvecklande 2018, håll till godo för en lite framåtblick i dagarna!


Nyhetsarkiv
Kansliet semesterstängt2022-06-30 07:00
10:e raka för damerna 2022-06-25 11:49
Lyckad Nationaldagscup2022-06-09 10:00
Derbyseger för dam2022-05-24 14:13
Damlaget tuffar på2022-05-16 23:13
Tredje raka för damerna2022-05-09 21:49
Andra raka för damerna2022-05-02 20:11
Segersviten bruten2022-04-26 13:29
Seger i premiären! 2022-04-23 19:09
Extra årsstämma2022-01-29 21:12
Trygghetsdagen 20212021-09-08 21:28
Biljettsläpp RIF - AIK2021-08-04 18:20
Vinn Rågsved vinn!2020-10-23 14:28
RIF Höstcup ställs in2020-09-09 10:07
VM i Italien 1990?2020-08-31 14:24
Fin helg för U-lagen!2020-05-18 10:31
2020-02-18 09:34
Helgens futsal!2019-11-02 12:10
Oavgjort för herrlaget2019-08-16 09:07
RIF HÖSTCUP 20192019-07-03 12:51
Herrlaget spelar hemma!2019-05-15 09:29
Dubbeltia i Fisksätra!2019-02-12 07:13
Nya framgångar i futsal2019-02-04 07:23
Helgens matcher2019-01-25 10:45
Helgens dubbel i futsal!2019-01-20 20:47
Helgens matcher2019-01-18 20:19
2019 smyger igång2019-01-06 10:09
Summering av 20182018-12-28 16:54
Rågsveds IF 60 år2018-07-31 12:42
Sommartider hej hej!2018-06-26 13:38
Långhelgen som kommer2018-05-09 11:27
Genrep och premiärer!2018-04-16 10:22
Helgen blir händelserik2018-04-06 17:07
Rågsveds IF dansar!2018-03-14 08:37
Ny organisation 20182018-02-01 11:36
Gott nytt år!2017-12-31 10:08
Nulägesrapport damlaget2017-12-21 09:14
Vinterträningstider2017-10-05 14:54
Rågsveds IF nya kläder2017-09-27 09:03
Semestertider2017-06-26 16:25
Summer Camp 20172017-05-29 10:47
Styrelsen 20172017-03-01 15:56
RIF Vårcup 20172017-02-02 16:07
Årsmöte 20172017-01-30 23:17
Prognos Hagsätra IP2017-01-12 08:21
RIF-modellen 2.0 2016-11-25 14:44
RIF-galan 20162016-11-22 13:00
Spelschema RIF-helgen2016-08-19 12:30
Vaktmästeriet2016-08-04 11:19
Kansliet åter öppet!2016-07-25 10:12
Käre Pero...2016-07-20 15:29
Extra årsmöte 30/52016-05-19 11:04
Korpen för ledare RIF2016-05-07 18:52
2016-02-10 13:40
Shorts och strumpor2016-02-04 15:12
Ny webbsida2015-11-30 09:49