Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Bli medlem i Rågsveds IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Rågsveds IF
STATUS Hagsätra IP A-plan: SPELBAR

VERKSAMHETSINFO:
Vår fotbollsverksamhet innefattar:
- Futsal Dam: RFL (högsta serien i Sverige)
- Herrlag: Div 3 
- Damlag: Div 3
- Futsal Herr: Div 1
- Ungdom: 34 lag; 7 flicklag & 27 pojklag i Sankt Erikscupen

Vår öppna verksamhet innefattar:
- Skolsamarbeten
- Dansverksamhet
- Basketverksamhet
- Individuell träning
- Trainee-program
- Centrum-aktiviteter
- Event för rörelse
- Trygghetsinsatser

Rågsveds IF i media
Här ser du länkar till några reportage/artiklar om Rågsveds IF - se fler under fliken "Rågsveds IF i media"
Provspela för herr-juniorerna i februari månad!
2021-01-22 09:39
Rågsveds IF juniorlag med spelare som äldst födda 2003 bjuder in till provspel för säsongen 2021.

Laget kommer att spela kvalserie till U19 Allsvenskan division 1, Sankt Erikscupen samt erbjuda spel i herrlagets reservlagsserie för spelare långt fram i utvecklingen.

Laget tränas av utbildare ledare med en egen tränarambition som driver våde sin och lagets utveckling framåt. 

Kontakta huvudtränare Muhaned (076-946 26 67) för att anmäla ditt intresse med:
Namn & Ålder:

Position & Egenskaper:

Tidigare förening:

Följ juniorernas framfart här på hemsidan!

Redaktionen
FÖLJ PLANENS STATUS PÅ HUVUDSIDAN!
2021-01-20 15:50
Framgent kan du följa planens spelbarhet på huvudsidan!

Redaktionen
Lagträningen kan starta från och med idag!
2021-01-18 09:48
Från och med idag 18 januari kan kollektiv lagning återigen påbörja. OBS endast utomhus, ej inomhus!

Inga omklädningsrum hålls öppna och vi förhåller oss fortfarande noggrant till att bedriva verksamheten smittsäkert, OBS!

De individuella träningsprogrammen för vardera ålder gäller fortfarande för samtliga lag till och med att träningsmatcher kan påbörja. Det är viktigt att vi tillser kvantitet som rimmar med spelarnas drömmar och ambitioner, kommenterar sportchef Tobias Tegnestrand.

Redaktionen
Rågsveds IF vann i futsalens högsta liga!
2021-01-18 09:20
Det spricker upp över Råggan!
Igår spelade Rågsveds IF mot både meriterade och mycket duktiga Södertälje FC anförda av ett flertal landslagsmeriterade spelare med bollskickliga Susan Kiryo i spetsen.

Med tre matcher kvar av en speciell säsong innan matchen låg positionering inför SM-slutspelet i potten och det var två fokuserade lag som äntrade planen 17.00.

Första halvlek kan beskrivas som ett ställningskrig med gästande Södertälje i förarsätet under första delen samt ett övertag för vitklädda Rågsveds IF under halvlekens senare episod. Strax innan halvtid kunde Rågsveds IF också profitera genom ett Carlos Dunga och Bebeto samarbete signerat Stenström & Pimentel, där den senare exekverade med en biljardstöt på volley.

1-0 i halvtid.

Andra halvlek präglades av ungefär samma matchbild som den första slutade med och 2-0 kommer genom ett sniperskott av kapten Becca assisterad på klack av Emelie Smirnoff. Efter två timeouts höjdes intensitet och Södertälje kunde sticka upp med ett klassmål vilket skapade liv i matchen. Till slut kunde dock ett vilt kämpande Rågsveds IF cementera segern genom Daniella Chamouns avslut i öppet mål, en fin punkt för D12:ans debut i Rågsveds IF.

Nästa match spelas återigen mot Södertälje FC, söndag 31 januari i Södertälje.

Redaktionen
Inför dagens RFL-match: Möt IL Portiere Stenström!
2021-01-17 12:44
Caroline in action!
Idag klockan 17.00 spelar Rågsveds IF hemmamatch mot Södertälje Futsal Club (spelandes under Järla IF:s namn). Matchen är en viktig och spännande del i kampen om positioneringar inför det stundande slutspelet! Södertälje ligger just nu 1 poäng framför Rågsveds IF på en fin andraplats i tabellen.

OBS. Matchen kommer tyvärr INTE att livesändas då Vinterviken inte har internetuppkoppling till dags datum. Följ matchen via sociala medier; ragsvedsfutsal dam @ instagram.

Inför matchen har hemsidan träffat en av lagets målvakter, Caroline Stenström. Il portiere Stenström har en gedigen bakgrund som utomhusmålvakt på hög nivå i seriespelet och har de senaste två säsongerna vaktat buren i Rågsveds IF futsal. Ett av hennes stora moment i föreningen var när hon på Pekka Lindmark-maner fredade kassen från påhälsning borta mot Örebro i år och således var en nyckel till tre mycket viktiga poäng!

Caroline är ödmjuk och skämtsam när hon svarar på varför hon en gång i tiden ställde sig i mål;

- Kommer inte riktigt ihåg. Antagligen för att jag var lång. Nej men skämt å sido så har jag alltid drivits av den individuella kampen som målvaktspositionen på ett sätt är i lagidrotten fotboll/futsal.

Vidare resonerar hon om de största olikheterna futsal har gentemot fotboll:

- Det går som sagt väldigt fort, man är påkopplad hela tiden. Man använder sulan mer och det gäller att hitta det tidigt på säsongen för att få in det och spara hundradelar. Väldigt viktig skillnad mellan futsal och utomhus fotboll. Det är även det jag lockas av, att kunna påverka med mitt målvaktsspel ännu mer än i fotboll. Bland annat har jag lyckats med några assist dessa två säsonger vilket känns lite extra bra!

När Caroline får frågan om vad hennes tips är till våra unga målvakter i föreningen funderar hon ett bra tag. För tips, det finns det gott om men vad är egentligen viktigast att tänka på? Tillsist landar hon i ett resonemang som går ut på att verkligen se möjligheterna och aktivt tänka att det man vill kan en uppnå:

- Våga drömma större. Damfotbollen och futsalen tar stora kliv hela tiden. Våga utmana dig själv. Ta hjälp av en målvaktstränare som ser dina styrkor och svagheter och hjälper dig att utveckla båda.

Hemsidan tackar Caroline för pratstunden samt önskar henne och lagkamrater lycka till i eftermiddagens batalj!

Redaktionen
BLI MEDLEM