Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ANMÄLAN RÅGSVEDS IF


_______________________________________________


* För anmälan till fotboll för barn födda 2013-2000. KLICKA HÄR!

_______________________________________________
Stor dramatik när Rågsveds IF Futsal spelade dubbelt i Farstahallen!
2018-12-10 08:07
Söndagskvällen bjöd på bred Rågsvedsrepresentation med parallell dam- och herrmatch i Farstahallen. Damerna mötte etablerade Stuvsta IF i en tempofylld och något hafsig match. Trots bra målvaktsspel av unge Tindra Åberg blev det en 4-1 förlust, damernas tredje förlust i serien. Positivare är att det finns gott kry i futsalverksamheten och RIF kommer alltid igen och ser framemot kommande drabbningar!

Herrmatchen startade inte mycket muntrare den. Motståndet var Srbijja FF vilka parkerade både i botten av tabellen samt framför eget mål större delen av första halvlek. Detta skulle visa sig vara en lyckosam taktik då man kontrat till sig en 3-0 ledning till slutet av första halvlek. Ett par rockader senare spelar RIF med flygande målvakt i hela femton minuter av matchens slutskede vilket skulle visa sig bli mycket dramatiskt. Ett massivt tryck mot Srbijjamålet resulterade i 5-5 på resultattavlan med 10 sekunder kvar att spela. Varpå domarna för dagen dömer bort en 50-50 hörna för Srbijja och RIF kan kontra i hög fart. Med sex sekunder kvar av matchuret avgör Rågsved och stor kalabalik utbryter vilket dock lugnas ner snabbt. Nästa helg väntar Reimers vilka är obesegrade och mycket stabila bakåt, då krävs bättre insatser av det gulklädda laget för att bibehålla serieledningen!

Trevlig måndag,

Redaktionen.
Rågsveds IF Futsal intar Farstahallen kl 19.00 på söndag!
2018-12-07 12:14
Ta vara på näst sista helgen innan jul att se våra futsallag spela. Nu på söndag spelar damerna och herrarna parallellt i Farstahallen klockan 19.00. Damerna spelar mot grannklubben Stuvsta IF och herrarna mot ett lag man måste vinna mot för att bibehålla serieledning. 

Glädjande hittills att se många Rågsvedsanhängare i Farstahallen de senaste veckorna och båda lagen hoppas på stort följe på söndag, stöd Rågsveds IF mot toppen!

Trevlig helg,

Redaktionen.
Läs om Rågsveds IF plan för språkstöd som integrationsverktyg!
2018-12-05 15:59

Rågsveds IF har sedan flera år med riktade insatser bedrivit integration av nyanlända ungdomar såväl till området men också till ungdomar från hela Storstockholm. Detta genom ett förankrat korpenlag vilka tränar och spelar tillsammans 2-3 gånger per vecka, i laget finns såväl nyanlända ungdomar som anställda och ledare i föreningen. Laget går under namnet Rågsved Sparta.


Språkstöd nytt inslag i verksamheten

Som ett nytt inslag i verksamheten för laget kommer insatser mot att förbättra lagmedlemmarnas svenska kunskaper genom riktade och medvetna insatser.


Syftet med språkstödsinsatsen är att stärka ungdomarnas kunskaper i språket samt att hjälpa ungdomarna att bygga ett nätverk i vårt närområde. Till detta projekt har vi fått hjälp såväl som stöd av Stockholms idrotten och Riksidrottsförbundet.


Allt sammanlagt är det idag tio unga ensamkommande killar mellan sjutton och tjugoett år gamla som omfattas av insatser. Två ungdomar har sedan maj månad även praktiserat som assisterande tränare i U15 laget. Dessa kommer även att gå förbundets C-diplomkurs och målet är att de ska kunna självständigt leda ett 5- eller 7 spelslag inom två år.


I tiomannagruppen har ungdomarna under senhösten besökt och auskulterat två av RIF:s verksamheter; flicklaget U15 och pojklaget födda 2010. Dessa har även haft träffar med en fritidsledare på Rågsveds fritidsgård. Fritidsledaren har tagit emot ungdomarna två och två under flera kvällar och presenterat hur en fritidsgård fungerar och hur man arbetar som fritidsledare. Fritidsledaren har även gett ungdomarna tips om utbildningar som är lämpliga för de blivande fritidsledare.


Efter jul och nyårsuppehållet fortsätter gruppen sina aktiviteter plus bland annat besök och deltagande på Rågsveds IF:s nattvandring i området samt samarbetsaktiviteter med Röda korset  och Svenska kyrkan i Vantör.


Hemsidan ser framemot Rågsved Spartas fortsatta utveckling!


Redaktionen

Intensiv helg för herrfutsal slutade med serieledning!
2018-12-03 07:48
Herrfutsal spelade som aviserat anrika Torvalla bil indoor, väldigt bra arrangerat av FC Brandbergen, i Söderbymalmshallen under lördagen. Five-a-side regler gällde och det gulklädda Rågsvedslaget startade på de högre växlarna direkt med en stabil vinst mot IFK Tumba. Gruppspelet skulle sluta med en andraplats efter förlust 3-2 mot FOC Farsta i en mycket jämn gruppfinal. 

Slutspelet startade med kvartsfinal mot nyblivna division 4 laget Segeltorps IF, processen gjordes kort med det kämpande och blåklädda laget som har sin hemmaplan på en gammal parkeringsplats intill kungens kurva. Dock skulle hemmalaget FC Brandbergen sedan dra det längsta strået i semifinalen efter stor dramatik i slutsekunderna. Slutsegrare av hela turneringen blev FOC Farsta efter finalvinst mot FC Brandbergen, tack arrangörerna för helgen och på återseende nästa år!

På söndagen spelades årets tredje seriematch mot Musculosos. Klasskillnaden var påtaglig redan initialt i matchen och slutresultatet skrev till 10-2. Det mest spännande med denna kväll var att Rågsveds IF nu toppar division 2 serien med åtta matcher kvar samt att många anhängare tagit sig till Farstahallen för att stötta laget!

Trevlig vecka,

Redaktionen.
Kommande helg är det futsalherrarna som bär föreningsfanan högt!
2018-11-30 13:19
Fredag innebär framåtblick mot helgens tävlingsspel. Denna gång är det herrlaget som spelar både lördag och söndag.

På lördagen går årets Torvalla Indoor av stapeln, vilken Rågsveds IF slutade tvåa i förra året. I gruppen ställs man mot anrika IFK Tumba samt FOC Farsta, gruppspelet startar 13.00 i Söderbymalmshallen!

På söndagen spelar laget mot Musculosos och laget har chans att gå för tredje raka vinsten i seriespelet!

PS!
Besök gärna Hagsätra Centrums julmarknad imorgon lördag där vårt fantastiska flickor U13 säljer kokosbollar!

Trevlig helg,

Redaktionen
Nyheter från våra lag
Pojkar 9 år Hagsätra (fd P10 Hagsätra), 02/12 12:55 
Flickor 7/8 år (fd F11/12), 26/11 13:41 
Pojkar 8 år Hagsätra (fd P11 Hagsätra), 22/11 18:00 
Pojkar U16, 07/10 15:11 
Dam, 05/10 09:46