Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ANMÄLAN RÅGSVEDS IF


_______________________________________________


* För anmälan till fotboll för barn födda 2013-2000. KLICKA HÄR!

_______________________________________________
Rågsved Futsal: dam har juluppehåll och herrarna spelar för toppen!
2018-12-13 10:42
Luciadagen skiner upp mörka morgnar likt nödbloss på Stockholms Stadion och Råsunda fotbollsstadion sena oktoberkvällar när det begav sig. Detta gör även spänningen i futsalserien division 2 herr på söndag. Rågsveds IF tar emot anrika Reimersholms IK vilka precis som RIF har inlett med tre raka vinster. Reimers är ett stabilt och försvarsstarkt lag vilka kommer bli en svår nöt att knäcka för hemmalaget, klockan 16.00 i Farstahallen på söndag behöver vi ert stöd för att behålla serieledningen!

Damerna har å sin sida uppehåll i och med att lördagens tänkta match mot Rönninge flyttats till 19 januari. Nu har lagets spelare möjlighet att samla kraft och mod för att återigen den 6 januari snöra på sig inomhusskorna.

Trevlig helg,

Redaktionen
Kansliet har julstängt 21 december-7 januari
2018-12-11 10:37
Juletid är fridfull sådan i idrottssfären. Detta innebär att kansliet med sportchefer och administrationsansvariga inte arbetar på plats på Hagsätra IP utom vid sedan tidigare uppsatta möten. Arbetet är stängt från och med 21 december till och med och med 7 januari.

Vill du kontakta kansliet under perioden mailar du ragsveds-if@telia.com och tobias@ragsvedsif.org.

Trevlig tisdag,

Redaktionen.Stor dramatik när Rågsveds IF Futsal spelade dubbelt i Farstahallen!
2018-12-10 08:07
Söndagskvällen bjöd på bred Rågsvedsrepresentation med parallell dam- och herrmatch i Farstahallen. Damerna mötte etablerade Stuvsta IF i en tempofylld och något hafsig match. Trots bra målvaktsspel av unge Tindra Åberg blev det en 4-1 förlust, damernas tredje förlust i serien. Positivare är att det finns gott kry i futsalverksamheten och RIF kommer alltid igen och ser framemot kommande drabbningar!

Herrmatchen startade inte mycket muntrare den. Motståndet var Srbijja FF vilka parkerade både i botten av tabellen samt framför eget mål större delen av första halvlek. Detta skulle visa sig vara en lyckosam taktik då man kontrat till sig en 3-0 ledning till slutet av första halvlek. Ett par rockader senare spelar RIF med flygande målvakt i hela femton minuter av matchens slutskede vilket skulle visa sig bli mycket dramatiskt. Ett massivt tryck mot Srbijjamålet resulterade i 5-5 på resultattavlan med 10 sekunder kvar att spela. Varpå domarna för dagen dömer bort en 50-50 hörna för Srbijja och RIF kan kontra i hög fart. Med sex sekunder kvar av matchuret avgör Rågsved och stor kalabalik utbryter vilket dock lugnas ner snabbt. Nästa helg väntar Reimers vilka är obesegrade och mycket stabila bakåt, då krävs bättre insatser av det gulklädda laget för att bibehålla serieledningen!

Trevlig måndag,

Redaktionen.
Rågsveds IF Futsal intar Farstahallen kl 19.00 på söndag!
2018-12-07 12:14
Ta vara på näst sista helgen innan jul att se våra futsallag spela. Nu på söndag spelar damerna och herrarna parallellt i Farstahallen klockan 19.00. Damerna spelar mot grannklubben Stuvsta IF och herrarna mot ett lag man måste vinna mot för att bibehålla serieledning. 

Glädjande hittills att se många Rågsvedsanhängare i Farstahallen de senaste veckorna och båda lagen hoppas på stort följe på söndag, stöd Rågsveds IF mot toppen!

Trevlig helg,

Redaktionen.
Läs om Rågsveds IF plan för språkstöd som integrationsverktyg!
2018-12-05 15:59

Rågsveds IF har sedan flera år med riktade insatser bedrivit integration av nyanlända ungdomar såväl till området men också till ungdomar från hela Storstockholm. Detta genom ett förankrat korpenlag vilka tränar och spelar tillsammans 2-3 gånger per vecka, i laget finns såväl nyanlända ungdomar som anställda och ledare i föreningen. Laget går under namnet Rågsved Sparta.


Språkstöd nytt inslag i verksamheten

Som ett nytt inslag i verksamheten för laget kommer insatser mot att förbättra lagmedlemmarnas svenska kunskaper genom riktade och medvetna insatser.


Syftet med språkstödsinsatsen är att stärka ungdomarnas kunskaper i språket samt att hjälpa ungdomarna att bygga ett nätverk i vårt närområde. Till detta projekt har vi fått hjälp såväl som stöd av Stockholms idrotten och Riksidrottsförbundet.


Allt sammanlagt är det idag tio unga ensamkommande killar mellan sjutton och tjugoett år gamla som omfattas av insatser. Två ungdomar har sedan maj månad även praktiserat som assisterande tränare i U15 laget. Dessa kommer även att gå förbundets C-diplomkurs och målet är att de ska kunna självständigt leda ett 5- eller 7 spelslag inom två år.


I tiomannagruppen har ungdomarna under senhösten besökt och auskulterat två av RIF:s verksamheter; flicklaget U15 och pojklaget födda 2010. Dessa har även haft träffar med en fritidsledare på Rågsveds fritidsgård. Fritidsledaren har tagit emot ungdomarna två och två under flera kvällar och presenterat hur en fritidsgård fungerar och hur man arbetar som fritidsledare. Fritidsledaren har även gett ungdomarna tips om utbildningar som är lämpliga för de blivande fritidsledare.


Efter jul och nyårsuppehållet fortsätter gruppen sina aktiviteter plus bland annat besök och deltagande på Rågsveds IF:s nattvandring i området samt samarbetsaktiviteter med Röda korset  och Svenska kyrkan i Vantör.


Hemsidan ser framemot Rågsved Spartas fortsatta utveckling!


Redaktionen

Nyheter från våra lag
Pojkar 9 år Hagsätra (fd P10 Hagsätra), 02/12 12:55 
Flickor 7/8 år (fd F11/12), 26/11 13:41 
Pojkar 8 år Hagsätra (fd P11 Hagsätra), 22/11 18:00 
Pojkar U16, 07/10 15:11 
Dam, 05/10 09:46