Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VÄLKOMMEN TILL RÅGSVEDS IF

Rågsveds IF är en idrottsförening med kvalitativ verksamhet och tydlig utbildningsplan för alla åldrar. 

Rågsveds IF bedriver idag verksamhet i fotboll, futsal, friidrott och dans. 

Läs under de olika flikarna här på hemsidan för mer och ständigt uppdaterad information!
_______________________________________________

* För anmälan till fotboll för barn födda 2013-2000. KLICKA HÄR!

* Status på Hagsätra IP 1: 100% SPELBAR (18/1 kl 15.30)

_______________________________________________
Helgens dubbel i futsal!
2019-01-20 20:47
Både damerna och herrarna i futsal har representerat i helgen. Först ut var damerna med svår bortamatch i Salem mot Rönninge/Salem. Laget steppade upp sett till de senaste insatserna och vinner med 3-1 efter mål av Noomi Schwarz, Aleksandra Mazur och Muzit Woldu. Bra och viktiga 3 poäng!

Herrlaget i futsal befäste serieledningen efter vinst med 16-3 mot Upplands-Bro IK. En match som säkerligen alla inblandade gärna glömmer mycket jämnare svårare matcher kommer att avsluta futsalsäsongen. Fortsätt vara uppkopplad för att följa lagens prestationer.

Redaktionen
Helgens matcher
2019-01-18 20:19
I helgen är det dags för årets längsta bortaresor i respektive futsalserier.

Damerna spelar 15.00 i Säbyhallen mot Rönninge/Salem imorgon lördag. På söndag har herrarna match borta mot Upplands Bro i avlägsna Hagnäshallen.

Två svåra matcher och vinster längtar vi alla efter.

Allt gott,

Redaktionen
Rågsveds IF VÅRCUP 2019
2019-01-14 09:23

Hej och välkommen RIF Vårcup 2019! En perfekt uppladdning inför fotbollssäsongen där vi utlovar god stämning och en fin fotbollsupplevelse för spelare och åskådare!


Cupen spelas på Hagsätra IP och vänder sig främst till lag på Lätt/medel nivå.


Åldersklasser:

7-spel: P2009, F2009, P2008, F2008, P2007 & F2007

5-spel: P2010 & P2011


Preliminära speldatum:

24/3 - P2007, F2007, P2008, F2008

31/3 - P2009, F2009, P2010, P2011


Alla lag garanteras 4 matcher á 1x20 minuter på konstgräs. Cupen spelas i övrigt enligt StFF:s tävlingsbestämmelser. Pris delas ut till alla spelare som deltar i turneringen.


Anmälningsavgiften är 1200 kr och sätts in på PG 602 074-7 eller via Swish till 123 449 12 70. Anmälan är preliminär tills vi erhållet er betalning. 


Kontakt

Tel: 070-617 33 91

E-post: tobias@ragsvedsif.org


Välkomna!Välkomna! 
Läsning om vår rörelseprofil samt info om helgen
2019-01-11 12:21
Instruktörerna och rektor Fredrik!
2019 är igång på fulla cylindrar i Rågsveds IF. Förberedelsearbetet för utomhussäsongen 2019 pågår för sportchefer och lagens ledare. I denna artikel kommer du senare kunna läsa om vår rörelseprofils hösttermin och tankar inför våren. Men först info om söndagens futsalmatch.

Våra futsaldamer spelar vårpremiär mot IK Hephata, kom och stöd tjejerna till 3 poäng mot duktiga IK Hephata, klockan 20.00 i Farstahallen!

Halvtidsvila i Rågsveds IF och Hagsätra/Ormkärrsskolans rörelseprofil

Rågsveds IF och Hagsätra- och Ormkärrskolan samarbetar sedan höstterminen -18 inom ramarna för Rågsveds IF rörelseprofil för skolan. Rörelseprofilens grundtanke formades utifrån en uppfattning hos Rågsveds IF sportchefer Robert Isesund och Tobias Tegnestrand att många barn och ungdomar i området inte nåddes av Rågsveds IFs ordinarie verksamhet. 

För att tilltala den bredare massan ungdomar i symbios med mer idrottsintresserade identifierades en bredd av aktiviteter samt ansvariga instruktörer med hög kompetens som nyckelfaktorer. Detta nära kopplat till Rågsveds IFs modell för idrottsutövande och uppförandekodex, vilken bygger på att designa verksamhet som främjar kreativa och självständiga idrottsutövare samt ett träningsklimat med ordning och reda och idrottens fair-play i fokus.

Sedan tidigare goda relationer med Hagsätra- och Ormkärrskolan på både ledning- och pedagognivå möjliggjorde att ett gemensamt arbete med skolans rektorer kunde initieras för att skräddarsy ett upplägg som sedan startade upp i praktiken i samband med skolstarten 2018.

-       Våra gemensamma intressen av att nå fler barn och ungdomar med organiserad fysisk aktivitet ledde till detta upplägg vilket innebär att en rörelselektion bedrivs med varje klass i åk 4-8 per vecka utöver organiserad rastverksamhet varje dag för åk 4-6. Vi är imponerade över skolledningens administrativa förmåga att implementera detta i en förövrigt fullspäckad schemavardag, å andra sidan hoppas vi att verksamheten kommer ge positiva mervärden även för elevernas övriga skolgång, resonerar sportchef Robert Isesund. 

Som alltid med nya verksamheter, vilka ämnas bli riktigt bra, krävs extra stor tid och energiinsats till en början för att övervinna praktiska utmaningar som uppstår oförutsett samt för att skapa en kvalitativ vardag av den nya verksamheten.

Allt som allt har femton rörelselektioner i dans, friidrott och fotboll genomförts varje vecka ledda av de skickliga instruktörerna Roua Yousef, Hanna Kapell, Veronika Marinkovic, Casey Karlsson och Adonis Pelagia understödda av närvaro på plats av sportchefer Robert Isesund och Tobias Tegnestrand. Varje dag har även organiserad rörelse arrangerats på storrasten av ovan nämnda gäng.

Löpande under höstterminen har eleverna utvärderat de organiserade rörelselektionerna med generellt höga betyg. De kvalitativa meningarna bland eleverna har rosat instruktörerna sätt att peppa de till att kämpa i aktuell aktivitet, att det är roligt att röra på sig samt att det är bra med variation mellan lektionernas innehåll. Ris har delats ut till att verksamheten ägde rum utomhus ett par veckor för länge med tanke på kyligt väder i november samt att det är blandade åsikter om tävlingens vara eller inte där en del anser att det borde vara mer match och tävling samt mindre övning medan andra anser att det funnits tävlingsmoment vilket inte tilltalat.

-       Det är intressant och viktigt att ha örat mot marken och veta vad eleverna tycker om verksamheten, det är endast för dom vi gör det här. Vi har för rutin att värdera informationen från utvärderingarna och sedan implementera nya delar i verksamheten, exempelvis har vi sidoaktiviteter som exempelvis hopprep och Hiit-träning för vissa klasser där det visat sig att matchmomentet i fotboll inte tilltalat. Under våren ser vi framemot en stor och lustfylld händelse i varje idrottsgren, vilket kommer bli ett tydligt mål att öva inför på rörelselektionerna, mer om detta senare, berättar Isesund

Robert fortsätter:

-       På lång sikt hoppas vi gemensamt att samarbetet ska utvecklas positivt. Vi ser framemot att förädla en redan befintlig verksamhet läsåren efter detta och tror på att en än mer riktad närvaro från oss med fysisk aktivitet som flaggskepp kommer att vara bra för föreningen- och skolans gemensamma mål: Att fler barn och ungdomar ska röra på sig, bli intresserade av idrott samt på så sätt skapa bättre koncentrationsförmåga under lektionerna och i förlängningen bättre inlärning, avslutar sportchef Robert Isesund.


Trevlig helg önskar,


Redaktionen

Vinst i seriefinal för herrfutsal och rapport från jullovet
2019-01-07 08:54
Herrarna spelade mycket viktig match i Farstahallen mot IK Makkabi på söndagskvällen, IK Makkabi som innan matchen låg tre poäng bakom serieledande RIF. Matchen började med ett fokuserat RIF som idkade stort spelövertag mot ett disciplinerat Makkabi. Makkabi går upp i både 1-0 och 2-1 ledning innan RIF med powerplay-taktik får utdelning på sitt spelövertag. Tillslut kan vi skriva hem om 6-2 vinst och utdrygad serieledning. Med tre matcher kvar av serien leder RIF serien och vid serieseger väntar kvalspel till näst högsta serien, division 1. Med spänning inväntar vi avslutningen av futsalsäsongen!

Under jullovet har majoriteten av alla ungdomslag varit igång med cupspel inomhus. Stuvsta Indoor och ST-cupen samt All-star cup har avverkats. 

- Vi ser positivt på inomhusspel för våra ungdomar. En stor och central del i vår spelide är att spelarna ska utvecklas till att vara presståliga med boll och där är inomhusfotboll en riktigt bra träningsform, säger sportchef Robert Isesund.

Glädjande i resultatväg var att våra flickor U16 vann Stuvsta Indoor, lagets utveckling går ständigt framåt och detta var ett lovande styrkebesked inför 2019. Flickor U13 slutade 3a i anrika ST cupen och och pojkar U19 gick till slutspelsgrupp i samma turnering. 

Vi ses på IP!

Redaktionen
Nyheter från våra lag
Dam, 16/12 16:41 
Pojkar 9 år Hagsätra (fd P10 Hagsätra), 02/12 12:55 
Flickor 7/8 år (fd F11/12), 26/11 13:41 
Pojkar 8 år Hagsätra (fd P11 Hagsätra), 22/11 18:00 
Pojkar U16, 07/10 15:11