SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Bli medlem i Rågsveds IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Rågsveds IF
 
 
VERKSAMHETSINFO
 
Vår fotbollsverksamhet innefattar:
Herrlag: Div 2
Damlag: Div 3
Futsal Dam: RFL (högsta serien i Sverige)
Futsal Herr: Div 1
Ungdom: 34 lag; 7 flicklag & 27 pojklag i Sankt Erikscupen
 
Vår öppna verksamhet innefattar:
Skolsamarbeten
Dansverksamhet
Basketverksamhet
Individuell träning
Trainee Program
Event för rörelse
Trygghetsinsatser
 
Rågsveds IF i media
Här ser du länkar till några reportage/artiklar om Rågsveds IF - se fler under fliken "Rågsveds IF i media"
Serieseger för herrarna och avancemang till division 2!
2021-11-22 21:22

Inför matchen var förutsättningarna glasklara. För Rågsved räckte oavgjort för serieseger och Segeltorp var därmed piskat att vinna i den helt avgörande matchen och efter 96 spelade minuter och med slutresultatet 1-1 (0-0), var det klart att Rågsveds IF står som vinnare av Division 3 Södra Svealand 2021 och därmed är klara för spel i division 2 2022. En historisk seger för föreningen då man aldrig tidigare spelat så högt upp i det svenska seriesystemet. 

 

Segeltorp innledde starkast men efter första kvarten spelade Rågsved upp sig och mot slutet av den första halvleken var det de gulgröna som var det bättre laget. Den första halvleken bjöd dock inte på några hetare målchanser för något av lagen. 

 

Den andra halvleken var jämn, väldigt jämn. Segeltorp tryckte på för ett ledningsmål och nr 11 Arsalan hade ett mycket bra läge att ta ledningen men Rågsved kunde avvärja. Därefter blev det inte många mer chanser. Segeltorp lyfte ofta in bollen i straffområdet men det blev aldrig riktigt farligt. 

 

Istället var det Rågsveds IF som kunde ta ledningen i den 89:e matchminuten då Karim snappade upp en boll från torpets målvakt och spelade den vidare till Notice som serverade Aaron Zahui i ett friläge som han förvaltade väl.

 

På tilläggstid fick Segeltorp straff efter att en rågsvedsförsvarare stoppat bollen med handen. Nr 11 Arsalan satte 1-1 men kort därefter ljöd slutsignalen och Rågsveds IF stod som seriesegrare och spelarna fick fira med de många tillresta Rågsvedssuportrarna. 

 

Seriesegern är en stor bedrift och en bragd sett till att Segeltorp i somras hade en ledning med hela 11 poäng ner till Råggan. Under hösten har RIF varit mycket starka och avslutade med hela 10 matcher i rad utan förlust vilket räckte för serieseger, dock med endast ett måls marginal. 

 

Så sent som 2019 spelade Rågsveds IF herr i division 4 och Sportchef Govand Rasoul har med gediget arbete och med hela sitt team bakom sig på bara 3 år tagit sig från division 4 till division 2. Detta genom att tro på både spelare och ledare med anknytning till området samt kryddat med unga talanger och rutinerade spelare utifrån. 

 

DIVISION 2 HÄR KOMMER RÅGSVED!

Seriefinal på Segeltorps IP för herrarna
2021-11-21 08:08

Rågsveds IF herr spelar under söndagen en direkt avgörande match mot Segeltorps IF med avancemang till division 2 i potten. 

Segeltorp hade efter en otroligt stark säsongsinledning en ledning med hela 11 poäng ner till Rågsved. Men efter en otroligt stark höst från de gulgröna har Rågsved hämtat upp försprånget och leder nu på målskillnad med endast ett måls marginal.

I vårens möte lagen emellan tog Råggan ledningen med 1-0 men det var det Segeltorp som drog det längsta strået efter att ha vänt till 2-1 i en jämn kamp på Hagsätra IP.

 

Väl mött på Segeltorps IP och må bästa lag vinna! 

Välkommen på invigning!
2021-11-02 13:44
 
Höstlov med Rågsveds IF
2021-11-02 13:43

Håll koll på sociala medier för löpande info. 

Hagsätra Centrum Cup 2021
2021-09-28 17:03
 
BLI MEDLEM