Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
RÅGSVEDS IF BJUDER IN TILL GRATIS FOTBOLLSSKOLA FÖR POJKAR & FLICKOR FÖDDA 2015-2013
Fotbollsskolan bedrivs mellan april-juni på Hagsätra IP. Alla barn som deltar får en fotbolls T-shirt!
 
Fotbollsskola med fokus på glädje, inlärning och att skapa ett intresse för fotboll. 
Fotbollsskolan leds av kvalificerade fotbollstränare och enligt SvFF:s riktlinjer för barn-och ungdomsfotboll. Inga förkunskaper krävs.

Du anmäler ditt barn HÄR!


______________________________________

För anmälan till fotbollslag födda 2012-2003
______________________________________
VERKSAMHET SÄSONGEN 2020
Fotboll- Herr: Division 3

Fotboll- Dam: Division 3

Fotboll- Ungdom: 40 lag i seriespel

Futsal- Dam: RFL

Futsal- Herr: Division 1

Futsal- Ungdom: 10 lag i seriespel

______________________________________
Hagsätra IP spelbar?
- JA. 202001020
Rågsveds IF damfutsal kom 2a i Örebro Ladies Night Open
2020-01-19 01:00
På lördagen spelade Rågsveds IF damfutsal turnering anordnad av proffsiga RFL-konkurrenten Örebro futsal club. 

Laget växte in i turneringen och visar riktigt, riktigt bra karaktär rakt genom vilket representerar Rågsveds IF på ett ett otroligt bra sätt.

Höjdpunkten för dagen var kvartsfinalen mot Mariebergs IK som hade spelare med totalt 400 landskamper på planen. Rågsveds IF kontrollerar matchen med bra passningsspel men matchen slutar 2-2 efter sen kvittering av Marieberg. Målvakt Carro Stenström blir stor hjälte med sin avgörande räddning.

Finalen förloras med 0-1 mot Örebro FC efter en jämn match präglad av kamp. Surr, men laget kommer igen.

Kommande lördag i Skärholmshallen spelar rågsveds futsaldamer årets sista seriematch mot Boo FF. Stöd laget på plats klockan 16.00, det är en supertrupp!

Redaktionen
Intervju med dam och herransvariga inför 2020
2020-01-17 14:22
Redaktionen tog sig en snabb kaffestund för att känna av tempen inför kommande säsong för våra representationslag utomhus.

Tobias Tegnestrand som basar för damlaget:

Tobias, vad ser du mest framemot med säsongen 2020?
Jag ser framemot att vi tar steg med vårt spelsätt likt hela föreningen egentligen. Sedan är det alltid tävlingsnerven som rycker. Framförallt söderortsderbyna ser ut att bli heta i år bland annat mot Bagarmossen som storsatsar.

Hur ser försäsongen ut och vem tränar laget på planen?
Försäsongen startar med möte för en till stora delar ny spelartrupp torsdag 23 januari. Putte Frejd fortsätter från tidigare säsonger, nu som ansvarig tränare. Första träningsmatchen är 29 februari mot Tullinge TP.

Vad är målet resultatmässigt?
Målet för Rågsveds IF i alla verksamheter ska vara att vinna genom att driva matchen med vårt spelsätt, ett kortpassningsspel. Det vill säga spänner vi bågen och går för att vinna serien, det är också roligt för publiken att följa ett lag med ambitioner. Folk vill se resultat, det är vad det handlar om i A-lags fotboll.

Tack Tobias för pratstunden!

Govand Rasoul, sportchef för herrlaget ansluter till pratstunden.

Govand, vad ser du mest framemot med säsongen 2020?
Jag ser framemot att vinna division 3 och träningslägret i Portugal.

Hur ser försäsongen ut och vilka tränar laget på planen?
A-laget kommer att träna 4 pass i veckan som utgångspunkt. Verksamheten är utformad för att fostra spelare samt ta laget till högre nivå, jag är nöjd över upplägget där vi även har möjlighet att träna på Stadshagen vid dåligt väder. Sen som sagt ska vi till Portugal för att få ihop gruppen i slutet av mars! Vi har kompletterat tränarna Hiwa Rasch och Thomas Gebremehdin som slutade säsongen med Robert Isesund som huvudtränare. Maria Franfie Benedito tillkommer som fysansvarig tillsammans med Arian Rasoul som målvaktstränare. Till laget runt laget där Annelie Crossler och Peter Ekfelt fortsätter tillkommer Jugge Larsson! 

Vad är målet resultatmässigt?
Det är att vinna serien, ingenting annat! Allt annat är ett misslyckande.

Redaktionen tackar Tobias och Govand för pratstunden och önskar trevlig hemsida.

Redaktionen
Damfutsal segrade i Hallsberg och har chans på SM-slutspel!
2020-01-13 14:13
Vår damfutsaltrupp fortsätter att gå starkt i RFL-seriespelet. Med första målet att kvalificera sig till nya allsvenskan kommande säsong har ett nytt mål satts, med sikte på SM-slutspelet denna säsong. För att kvala in till detta behöver laget vinna årets serie eller komma bland de två bästa tvåorna av totalt sex serier i landet.

Serieseger är inte teoretiskt möjligt då Örebro har säkrat denna med en match kvar att spela. Dock slåss Rågsved om andraplatsen med Boo FF, vilka laget möter i sista matchen den 25 januari på hemmaplan.

I lördags spelade Rågsved sin näst sista match mot Sköllersta IF från Hallsberg. Rågsveds satte plattan i mattan från start och målmässigt anförda av Rebecca Rulander 5 mål samt Malin Broberg 3 mål gick laget ifrån med en 6-0 ledning i paus. Andra halvlek präglades av lite sämre fokus och slutade 3-1 till Rågsved vilket gav en seger på 9-1 totalt.

Hemsidan uppmanar alla att komma till Skärholmshallen 25 januari klockan 16.00 för att stötta damerna i sin jakt efter SM-slutspel redan i år!

Redaktionen
Dam och herrlaget utomhus startar upp i slutet av januari!
2020-01-10 10:13
Snart är vintervilan över för våra representationslag utomhus. Den 20e januari kommer dam och herrlaget att starta upp försäsongsträningen inför sina respektive säsonger i division 3.

Damerna gör sitt sjätte år i serien och har för det mesta slagits om mitten och topp-placeringar i serien, vi hoppas på minst detsamma kommande säsong. Truppen kommer till vissa delar vara ny och presenteras tillsammans med ledning och intervjuer den 24e januari, följ hemsidan!

Damernas motståndare:

Rågsveds IF
Hanvikens SK
Huddinge IF
Nacka Allstars DFF
Bagarmossen Kärrtorp BK

Stenkyrka IF
Stureby SK
Tullinge TP FK
Värmdö IF
Ösmo GIF FK


Herrarna gör sitt första år i division 3 på 10 år och kan sätta en ny nivå för föreningen genom att stabilisera sig på nivån eller till och med slåss om uppflyttning. Truppen är till största del från föreningens egna led eller vårt närområde, stöd och följ laget på plats i år med många andra supportrar!

Herrarnas motståndare: 

Rågsveds IF 
Assyriska United IK 
FoC Farsta FF
Hanvikens SK
IFK Aspudden-Tellus 
IK Viljan Strängnäs
Segeltorps IF
Syrianska Eskilstuna IF
Södertälje FK
Värtans IK
Västerhaninge IF
Ängby IF

Följ representationslagen under ett mycket spännande 2020...

Redaktionen
Rapport från helgens futsalmatcher
2020-01-06 20:20
Damerna spelade dubbelt
Vårt damlag i futsal spelade två matcher på tre dagar. Först ut var seriefinal borta mot Örebro FC vilket var en tuff match på förhand dock med goda chanser att vinna med tanke på den lovande andra halvleken i den första matchen som spelades i november månad. Dock blev utfallet en kollektiv kollaps och Rågsved vände hem besvikna och stukade med 1-6 förlust i ryggen.

Revanschen lät dock inte vänta på sig. Redan på söndagen ställdes laget mot Sätra på hemmaplan i Högdalshallen. Ett Sätra vilka besegrades i bortamatchen med 2-0. Ett mycket, mycket bra anfallsspel gav utdelning och tillslut vann Rågsved med hela 13-1. 

Laget har nu två matcher kvar att spela samt en stor turnering i Nyköping innan sats mot en nystartad allsvenska tas. Följ hemsidan för mer info!

Herrlaget vann mot Märsta
Herrarna vann mot Märsta i en svängig match med 9-4 sent på söndagskvällen. Laget har nu tre matcher kvar att spela innan säsongen är summeras, vilket även är den första på näst högsta nivån i landet för våra futsalherrar.

Futsal ungdom har visat teknisk briljans
Ett antal av våra ungdomslag har spelat cuper med bravur under jullovet. Exempelvis har både flickor u13 och u14 har visat positiva tendenser mot duktigt motstånd i St cupen och Stuvsta Indoor. Även på pojksidan har exempelvis U15 spelat ST cupen samt U13 ett antal turneringar med sevärt och utvecklande spel.

Bra jobbat alla spelare och ledare som har varit igång under ledigheten!

Redaktionen