SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Bli medlem i Rågsveds IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Rågsveds IF
 
 
VERKSAMHETSINFO
 
Vår fotbollsverksamhet innefattar:
Herrlag: Div 2
Damlag: Div 3
Futsal Dam: RFL (högsta serien i Sverige)
Futsal Herr: Div 1
Ungdom: 34 lag; 7 flicklag & 27 pojklag i Sankt Erikscupen
 
Vår öppna verksamhet innefattar:
Skolsamarbeten
Dansverksamhet
Basketverksamhet
Individuell träning
Trainee Program
Event för rörelse
Trygghetsinsatser
 
Rågsveds IF i media
Här ser du länkar till några reportage/artiklar om Rågsveds IF - se fler under fliken "Rågsveds IF i media"
Tack för 2021, vi ses nästa år!
2021-12-31 20:10

Stort tack till alla spelare, föräldrar, supportrar, motståndare, domare, funktionärer och partners för 2021. Ett år med många framgångar för våra äldsta lag och som kröntes med en serieseger i division 3 för herrarnavilket innebär att vi för första gången i historien spelar i division 2.

 

Under året har vi fått se våra yngsta lirare ta fortsatta kliv i sin utveckling under vägledning av våra fantastiska ledare och flera nya träningsgrupper har startats från fotbollsskolan. Utöver detta har vi rott i hamn ett partnerskap med Hagsätraskolan där eleverna numera kan addera riktad fotbollsträning till schemat.

 

Under kvällar helger och skollov har vi fortsatt erbjudit en rad olika gratisaktiviteter för barn och ungdomar tillsammans med alla fantastiska samarbetsföreningar i området och på fredagkvällar har vi trygghetsvandrat. 

Pandemin har såklart påverkat oss mycket även under 2021 men överlag lämnar vi ett fint år bakom oss med Rågsvedsögon sett och ser med tillförsikt fram emot nästa år där nya utmaningar står för dörren.

 

Gott nytt år!

 

önskar

 

Styrelsen & personal i Rågsveds IF

Skridskoutlåning hela jullovet - fler skridskor behövs!
2021-12-22 15:13

På Bäverdalens BP (Bäverbäcksgränd 88) finns en ny isbana för allmänhetens åkning. Under hela jullovet kommer Rågsveds IF i samarbete med IKANO Bostad och Rågsveds Fastighetsägare att erbjuda skridskoutlåning i IKANOS lokal som ligger i närheten av isbanan. Många skridkor är redan insamlade men vi behöver fler för att säkerställa att alla får chansen att prova. Om du har skridskor som ligger och samlar damm hemma så tar vi gärna emot dem. Kan lämnas vid IKANOs lokal på Bäverdammsgränd 19. 

Kansliet har julstängt 23 december-2 januari
2021-12-20

Nu är det jul igen! Detta innebär att kansliet med sportchefer och administrationsansvariga inte arbetar på plats på Hagsätra IP. Vi har stängt från och med 23 december till och med och med 2 januari, och öppnar igen 3 januari.

 

Vill du komma i kontakt med kansliet under perioden mailar du kansli@ragsvedsif.org.

 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Serieseger för herrarna och avancemang till division 2!
2021-11-22 21:22

Inför matchen var förutsättningarna glasklara. För Rågsved räckte oavgjort för serieseger och Segeltorp var därmed piskat att vinna i den helt avgörande matchen och efter 96 spelade minuter och med slutresultatet 1-1 (0-0), var det klart att Rågsveds IF står som vinnare av Division 3 Södra Svealand 2021 och därmed är klara för spel i division 2 2022. En historisk seger för föreningen då man aldrig tidigare spelat så högt upp i det svenska seriesystemet. 

 

Segeltorp innledde starkast men efter första kvarten spelade Rågsved upp sig och mot slutet av den första halvleken var det de gulgröna som var det bättre laget. Den första halvleken bjöd dock inte på några hetare målchanser för något av lagen. 

 

Den andra halvleken var jämn, väldigt jämn. Segeltorp tryckte på för ett ledningsmål och nr 11 Arsalan hade ett mycket bra läge att ta ledningen men Rågsved kunde avvärja. Därefter blev det inte många mer chanser. Segeltorp lyfte ofta in bollen i straffområdet men det blev aldrig riktigt farligt. 

 

Istället var det Rågsveds IF som kunde ta ledningen i den 89:e matchminuten då Karim snappade upp en boll från torpets målvakt och spelade den vidare till Notice som serverade Aaron Zahui i ett friläge som han förvaltade väl.

 

På tilläggstid fick Segeltorp straff efter att en rågsvedsförsvarare stoppat bollen med handen. Nr 11 Arsalan satte 1-1 men kort därefter ljöd slutsignalen och Rågsveds IF stod som seriesegrare och spelarna fick fira med de många tillresta Rågsvedssuportrarna. 

 

Seriesegern är en stor bedrift och en bragd sett till att Segeltorp i somras hade en ledning med hela 11 poäng ner till Råggan. Under hösten har RIF varit mycket starka och avslutade med hela 10 matcher i rad utan förlust vilket räckte för serieseger, dock med endast ett måls marginal. 

 

Så sent som 2019 spelade Rågsveds IF herr i division 4 och Sportchef Govand Rasoul har med gediget arbete och med hela sitt team bakom sig på bara 3 år tagit sig från division 4 till division 2. Detta genom att tro på både spelare och ledare med anknytning till området samt kryddat med unga talanger och rutinerade spelare utifrån. 

 

DIVISION 2 HÄR KOMMER RÅGSVED!

BLI MEDLEM