Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rågsveds IF
Välkommen till Rågsvedsfamiljen!
Bli medlem i Rågsveds IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Rågsveds IF

FOTBOLLSSKOLA FÖR ALLA BARN 5 - 7 ÅR:Vår fotbollsverksamhet innefattar:
- Herrlag: Div 3
- Damlag: Div 3
- Futsal Dam: RFL
- Futsal Herr: Div 1
- Ungdom: 52 lag anmälda till seriespel i fotboll och futsal

Vårt CSR-arbete innefattar:
- Skolsamarbeten
- Dansverksamhet
- Basketverksamhet
- Individuell träning
- Trainee-program
- Centrum-aktiviteter
- Event för rörelse
- Trygghetsinsatser
Sanktan skjuts upp - nytt besked om start 17 april!
2020-04-07 08:31
Detta är saxat från Stockholms Fotbollsförbunds hemsida:

"Under hela dagen har Stockholms Fotbollförbunds ledning suttit i möte för att tydligt kunna kommunicera när seriespelet för vår verksamhet skall kunna starta.

Då förtydligande behövs runt skillnader mellan träningsmatch och tävlingsmatch samt om rekommendationen som rör begränsning om sammankomst på 50 personer, har ledningen nu på kvällen tagit beslut om att ytterligare skjuta upp alla tävlingsmatcher till att tidigast starta fredagen den 17 april för att få mer tydlighet.

Vi har på kvällen varit i dialog med flera personer på olika instanser och kommer behöva analysera deras svar.

Vi kommer att återkomma med information tidigt nästa vecka. Om stora förändringar skulle ske inom de närmsta dagarna kommer ett nytt besked.

Tills vidare gäller samma beslut som i fredags; att träning, camper och träningsmatcher kan genomföras om de rekommendationer och riktlinjer som finns följs."

Redaktionen

Rågsveds IF tar ställning MOT betting på amatörfotboll!
2020-04-01 11:32
I tider av världsomfattande pandemi ritas strukturer om i det dagliga utbudet av fotboll. 

En stor aktör är spelbolag som nu febrilt letar efter objekt att öppna upp för spel. I och med att alla stora ligor och elitfotboll är uppskjutet till juni riktas nu fokus  än mer mot nivåerna under med möjlighet att betta och satsa pengar. Detta har redan påverkat vår verksamhet i Rågsveds IF då damlagets Victoria Cup match i lördags var ett spelobjekt på flertalet betting-sidor på internet.

Vi är säkra på att detta kommer att vara ett faktum samt tillta i omfattning  på vårt dam- och herrlagsmatcher fram till sommaren. Sanningen är att detta redan varit ett faktum de senaste åren i division 2 och 3.

Rågsveds IF tar ställning!
Först och främst tar Rågsveds IF ställning mot all form av spel och betting av aktiva aktörer, det vill säga spelare och ledare.

Vidare tar Rågsveds IF tydlig ställning mot att spelbolag och andra spelmarknader erbjuder spel på ej professionella serier. Rågsveds IF kommer INTE att bistå spelbolag och andra informatörer med liveuppdatering på föreningens matcher.

- Vi vet om läget och situationen samt att det tyvärr är vanligt med läggmatcher och liknande med ett stort mörkertal i nivåerna under Allsvenskan. Vi vill vara tydliga med att Rågsveds IF ambition är att agera i enighet med föreningens syfte; utbilda våra ungdomsspelare och vinna fotbollsmatcher enligt fotbollens natur. Kommenterar Sportchef Robert Isesund.

Redaktionen
Rågsveds IF till kvartsfinal i Victoria Cup!
2020-03-30 10:04
Damlaget hade en tuff utmaning framför sig på söndagen när division 2 laget FC Djursholm gästade i 1/8 finalen i Victoria Cup.

Rågsveds IF börjar så sakteliga växa ihop till en enhet och en grupp under ledning av Putte Frejd, Jennifer Axhusen och lagkapten Sofia Minton. Detta skulle synas under gårdagens match på flera olika sätt. Nummer sju Kristine Mangasaryan var säkerheten själv när Rågsved skulle exekutera sin bonusstraff innan matchstart och samma Kristine upprepade även bedriften efter att blivit dragen innanför boxen efter 20 minuter.

Efter 2-0 målet skulle denna upplagas bästa spelmässiga period hittills komma med stort bollinnehav och återkommande attacker mot en motståndarbacklinje som lämnades solo sånär på sin ensamme balansspelare. Attackerna inleddes ofta på en vänsterkant fylld av Agazit Woldu, Muzit Woldu och Jatta Alto som inre support men spiken i kistan skulle komma efter inspel från högerkanten... Ellinor Ayou tog sig i slutet av halvleken runt på ett kraftfullt vis och levererade en precisionspassning in i målområdet där småskadade cup-hjälten Frida Fogelberg rakade in 3-0 målet med en höger bredsida.

Andra halvlek skulle bli en defensiv prövning där 4-backslinjen och målvakterna (!) visade hög klass och höll rent. 

Nu är både dam och herrlaget framme i kvartsfinal i cupspelet, det är vi ensamma om i Stockholm att båda representationslagen är så långt fram. 

Damerna ser framemot match mot antingen Segeltorp eller IF Brommapojkarna i sin kvartsfinal.

Redaktionen
Herrlaget vidare till kvartsfinal i Stockholm Cup - Damernas tur i cupen på söndag 16.00!
2020-03-27 09:02
Rågsveds IF spelade mot Mariebergs SK i Stockholm Cups 1/8 delsfinal sent på torsdagskvällen. Publiken var frusen och avrundad till 195 personer, med marginal på rätt sida om förbudet mot folksamlingar på över 500 personer.

MSK startade matchen med en bonus-straff vilken målvakt Zamori Carlsson räddade med en Tommy Salo inspirerad benparad. Efter ett inledande ställningskrig skulle Rågsved dominera matchbilden i första halvlek utan att få hål på bortalaget. En viss stress som resulterade i lite för korta anfall kunde skönjas hos det gulklädda hemmalaget.

Andra halvlek fortsatte i samma anda till och med att hemmasonen Abdoulie Jabang satte en stolpretur på halvvolley. MSK fick svårt att flytta upp positionerna och i slutet fastställde (återigen) Jabang slutresultatet till 2-0.

Nu ser herrlaget framemot att kvartsfinalerna lottas, klara klubbar hittills är: Rågsveds IF, Tyresö FF, FC Stockholm.

Damlaget spelar 1/8 delfinal på söndag 16.00 Hagsätra IP
Vårt damlag spelar på söndag mot div 2 laget FC Djursholm. Stöd damerna på plats mot en cupskräll och vidare avancemang!

Redaktionen
Rågsveds IF i Stockholm Cup ikväll 20.00 - Cafet är öppet!
2020-03-26 12:06
Ikväll spelar herrlaget mot duktiga Mariebergs SK i Stockholm Cup, 1/8 delsfinal.

Matchstart är 20.00 och hemsidan hoppas på många besökare, dock inte fler än 495 personer för att vara på den säkra sidan.

Ta chansen och stötta Rågsveds IF till kvartsfinal, i vinstpotten i Stockholms Cup ligger en plats i kommande års Svenska cupen med chans till stormatch mot Allsvenska lag på IP, var med hela vägen dit!

Ses på IP!

Redaktionen
BLI MEDLEM