SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Fotbollsprofil på Hagsätraskolan (2021 - )

Sedan Höstterminen driver Rågsveds IF i samverkan med Hagsätraskolan en fotbollsprofil för högstadieelever. Denna drivs av Duktiga och utbildade instruktörerna Hiwa Rasch och Alagie Sosseh. 

(2020 - ) Fritidsfotboll med områdets skolor

Rågsveds IF besöker om vartannat områdets skolor och deras årskurs 1-3. Säsongen 2020 besöker vi:

 
Ormkärrsskolan
Rågsveds Grundskola
Snösätraskolan
Hagsätraskolan
(2018-2019 ) Rågsveds IF Rörelseprofil med Hagsätraskolan
Instruktörerna: Roua Yousef, Hanna Kapell, Veronika Marinkovic rektor Fredrik Vallgelata., Adonis Pelagia och Casey Karlsson

Bakgrund till rörelseprofilen

Enligt ett flertal etablerade och välkända studier är fysisk aktivitet/rörelse en mycket viktig del för barn/ungdomars välmående samt utveckling. Man ser även att specifikt i skolan förbättras elevernas koncentrationsförmåga och förlängningen studieresultat i takt med ökad dos fysisk aktivitet.

Rågsveds IF är en väletablerad förening i Hagsätra/Rågsved med vilja att vara det första valet bland idrottsintresserade i postort Bandhagen. Rågsveds IF bedriver fotbolls, friidrotts och dansverksamhet samt olika sociala aktiviteter i området med ambitionen att vara en plats för alla som är redo att skriva under och agera efter idrottens etik och moral.


Hagsätraskolan har som uppgift från skolverket att aktivt arbeta med att skapa goda ramar för fysisk aktivitet inom skoldagen. Rågsveds IF har som grundläggande kompetens i föreningen en förmåga att kreativt och kvalitativt skapa goda förutsättningar för alla skolans ungdomar att röra på sig. Vidare hoppas Rågsveds IF genom närvaro i skolan sänka trösklarna till ett aktivt och livslångt idrottande för skolans elever och i förlängningen familjer. 


Rörelselektioner för varje årskurs 
Rågsveds IF kommer att ansvara för en rörelselektion i veckan för varje klass på skolan. Rörelselektionernas innehåll kommer att bestå av fotboll, friidrott och dans vilka också är de aktiva sektioner Rågsveds IF har i dagsläget. Totalt kommer sexton (15) lektioner att genomföras varje vecka.

Varje klass kommer att utföra ovan nämnda idrotter fem veckor i rad för att sedan skifta. Rörelselektionerna ska icke förknippas med de ordinarie idrottslektionerna utan är ett komplement samt initiativ med syftet att öka elevernas praktiska rörelse men även förhoppningsvis intresse för idrotten med möjlighet att vidareutveckla sitt engagemang i föreningslivet på kvällstid. 

Rörelselektionernas innehåll samt ledstjärnor för lärandeklimat är byggt utifrån de teoretiska fundament som finns i föreningens utbildningsplan; RIF-modellen samt utifrån skolans värdegrund. 

Rastverksamhet
För mellanstadiet kommer även ett upplägg för rastverksamhet varje dag på storrasten. Upplägget består av flertalet stationer av organiserad fysisk aktivitet.

Ansvariga från Rågsveds IF och Hagsätraskolan
Ansvariga koordinatorer från Rågsveds IF är befintliga sportcheferna Tobias Tegnestrand och Robert Isesund. Dessa två herrar har det yttersta ansvaret för rörelseprofilens innehåll samt framtida utveckling från föreningens sida. Kontakta någon av koordinatorerna vid frågor gällande rörelseprofilen enligt nedan:
Tobias Tegnestrand, mail: tobias@ragsvedsif.org, tel: 070-617 33 91
Robert Isesund, mail: robert@ragsvedsif.org, tel: 076-580 98 33

Skolans ansvariga samt drivande i processen har varit rektorerna Mattias Wahlström och Fredrik Valgelata, dessa kontaktas med fördel enligt nedan:
Mattias Wahlström, mail: mattias.wahlstrom@stockholm.se, tel: 08-508 34 601
Fredrik Valgelata, mail: fredrik.valgelata@stockholm.se, tel: 076-123 45 77

Verksamma instruktörer från Rågsveds IF
Följande instruktörer är ansvariga för vardera idrott inom rörelseprofilens ramar.

Casey Karlsson Opwonya
- Dansinstruktör, med kompetens inom genren dancehall samt mångårig erfarenhet i ledande av dans i gruppverksamheter.

Adonis Pelagia
- Fotbollsinstruktör, med egen spelarerfarenhet från Rågsveds IF a-lag (nuvarande) samt tidigare division tre fotboll. Föregående säsong var Adonis verksam som spelare på Cypern.

Hanna Kapell
- Friidrottsinstruktör, erfarenhet som aktiv i mångkamp. Ledare i Hammarby IF friidrott efter den aktiva karriären. 

Veronika Marinkovic
- Fotbollsinstruktör, egen spelarerfarenhet från Rågsveds IF samt Enskede IK. Ledare för föreningens U16-U19 lag för tjejer.

Roua Yousef
- Fotbollsinstruktör & Friidrottsinstruktör, egen spelarerfarenhet som juniorspelare. Ledare för föreningens U16-U19 lag för tjejer. 

Koordinatorer Tobias och Robert kommer vara närvarande och komplettera instruktörerna under praktisk verksamhet. Båda två har erfarenhet av fyra års arbete på idrottsgymnasium.