Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Integrationsprojekt: Rågsved Sparta
Förutom att Rågsveds IF vill utveckla fantastiska fotbollsspelare och friidrottare så vill vi även ta ett socialt ansvar. Som ett led i den ambitionen driver vi sedan januari 2016 ett integrationsarbete tillsammans med ett flertal boenden för nyanlända. Syftet med detta projekt är att dessa barn och ungdomar ska få kontakt med det svenska föreningslivet och de positiva normer och värderingar som finns där. Vi har ett fotbollslag vid namn Rågsved Sparta där nyanlända, tillsammans med föreningens ledare, tränar och spelar matcher. 

Kontakta Aleksandar Čolak vid frågor
E-post: rif.utbildning@gmail.com
Arbetstillfällen för unga - i samarbete med Vikarieförmedlingen
Rågsveds IF värnar om sina unga medlemmar som slutar skolan och söker en väg ut i arbetslivet.

I samarbete med Vikarieförmedlingen erbjuds jobb som är riktade mot ledarskap inom skolan i form av vikariat.

Kontakta Sportchef Robert Isesund för mer info: 076-580 98 33

Anmälan på länken nedan.

http://bokning.vikarieformedlingen.nu/?ref=Rågsved_IF
Spontanidrott

Rågsveds IF bedriver spontanidrott med arbetsnamnet ”Plats för Alla”. Detta bland annat som ett led i föreningens övriga och aktuella arbete för jämställdhet i idrottssfären och ungdomsidrott. Spontanidrotten består av ledarledd aktivitet i föreningens aktiva sektioner; Fotboll, futsal, dans och friidrott. Mer specificerat bedrivs spontanidrottens verksamhet enligt nedan listade tider:

 

  • Spontanidrott riktat mot tjejer i form av dans/gruppträning/Friidrottsförberedande träning: Söndagar kl 18.00-20.00 i Rågsveds fritidsgård som utgångspunkt. 
  • Spontanfotboll: april – September: Alla ungdomar är välkomna, killar som tjejer.
  • Spontanfutsal (inomhusfotboll): oktober-mars, Alla ungdomar är välkomna killar som tjejer.

 

I Rågsveds IF:s modell för idrottsutövande ska alla som vill vara med, vara med i verksamheten. Med det viktiga tillägget att samtliga utövare och ledare väntas uppföra sig och utvecklas  enligt idrottens etik och fair-play. Rågsveds IF gör sitt yttersta för att aktivera ungdomar i föreningslivet på ständig basis, exempelvis genom spontanidrott som träffpunkt, såväl som utövare men med åldern även som idrottsledare med tillhörande utbildning.

 

Flera fastighetsägare i Rågsveds stödjer spontanfotbollen vilket ger möjlighet till att locka många ungdomar och göra satsningen framgångsrik.


Kontakta kansliet vid frågor.

Tobias Tegnestrand
Tel: 070-617 33 91
Idrottsbonus (övergått till danssektion)
Rågsveds IF bedriver 2016-2018 ett projekt med syfte att få fler tjejer mellan 16-20 år att bli mer fysiskt aktiva. Vi har sett att utbudet av idrottsaktiviteter i området är väldigt litet för tjejerna och detta vill vi göra något åt. Intresset att träna finns där men vi vill göra idrotten mer lättillgänglig. Stort fokus ligger på glädje och trygghet samt att tjejerna själva är med och påverkar träningsinnehållet.

I dagsläget bedrivs Dancehall på söndagar 18:30-19:30 på Rågsveds fritidsgård.

Ansvarig för projektet är Tobias Tegnestrand.
Tel: 070-617 33 91