Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Integrationsprojekt: Rågsved Sparta
Förutom att Rågsveds IF vill utveckla fantastiska fotbollsspelare och friidrottare så vill vi även ta ett socialt ansvar. Som ett led i den ambitionen driver vi sedan januari 2016 ett integrationsarbete tillsammans med ett flertal boenden för nyanlända. Syftet med detta projekt är att dessa barn och ungdomar ska få kontakt med det svenska föreningslivet och de positiva normer och värderingar som finns där. Vi har ett fotbollslag vid namn Rågsved Sparta där nyanlända, tillsammans med föreningens ledare, tränar och spelar matcher. 

Kontakta Aleksandar Čolak vid frågor
E-post: rif.utbildning@gmail.com
Spontanfotboll
Rågsveds IF har sedan flera år tillbaka kört spontanfotboll på fredag- & lördagskvällar med syfte att skapa en meningsfull fritidsaktivitet för ungdomar. Under 2018 kommer tjejerna att köra på fredagar mellan kl.16:00-18:00 och killarna på lördagskvällar mellan kl. 20:00-23:00. Verksamheterna bedrivs på Rågsveds BP och Hagsätra IP.

Kontakta kansliet vid frågor.

Tel: 070-617 33 91
Idrottsbonus
Rågsveds IF bedriver 2016-2018 ett projekt med syfte att få fler tjejer mellan 16-20 år att bli mer fysiskt aktiva. Vi har sett att utbudet av idrottsaktiviteter i området är väldigt litet för tjejerna och detta vill vi göra något åt. Intresset att träna finns där men vi vill göra idrotten mer lättillgänglig. Stort fokus ligger på glädje och trygghet samt att tjejerna själva är med och påverkar träningsinnehållet.

I dagsläget bedrivs Dancehall på söndagar 18:30-19:30 på Rågsveds fritidsgård.

Ansvarig för projektet är Tobias Tegnestrand.
Tel: 070-617 33 91