Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Serieseger för herrarna och avancemang till division 2!
2021-11-22 21:22

Inför matchen var förutsättningarna glasklara. För Rågsved räckte oavgjort för serieseger och Segeltorp var därmed piskat att vinna i den helt avgörande matchen och efter 96 spelade minuter och med slutresultatet 1-1 (0-0), var det klart att Rågsveds IF står som vinnare av Division 3 Södra Svealand 2021 och därmed är klara för spel i division 2 2022. En historisk seger för föreningen då man aldrig tidigare spelat så högt upp i det svenska seriesystemet.

Segeltorp innledde starkast men efter första kvarten spelade Rågsved upp sig och mot slutet av den första halvleken var det de gulgröna som var det bättre laget. Den första halvleken bjöd dock inte på några hetare målchanser för något av lagen.

Den andra halvleken var jämn, väldigt jämn. Segeltorp tryckte på för ett ledningsmål och nr 11 Arsalan hade ett mycket bra läge att ta ledningen men Rågsved kunde avvärja. Därefter blev det inte många mer chanser. Segeltorp lyfte ofta in bollen i straffområdet men det blev aldrig riktigt farligt.

Istället var det Rågsveds IF som kunde ta ledningen i den 89:e matchminuten då Karim snappade upp en boll från torpets målvakt och spelade den vidare till Notice som serverade Aaron Zahui i ett friläge som han förvaltade väl.

På tilläggstid fick Segeltorp straff efter att en rågsvedsförsvarare stoppat bollen med handen. Nr 11 Arsalan satte 1-1 men kort därefter ljöd slutsignalen och Rågsveds IF stod som seriesegrare och spelarna fick fira med de många tillresta Rågsvedssuportrarna.

Seriesegern är en stor bedrift och en bragd sett till att Segeltorp i somras hade en ledning med hela 11 poäng ner till Råggan. Under hösten har RIF varit mycket starka och avslutade med hela 10 matcher i rad utan förlust vilket räckte för serieseger, dock med endast ett måls marginal.

Så sent som 2019 spelade Rågsveds IF herr i division 4 och Sportchef Govand Rasoul har med gediget arbete och med hela sitt team bakom sig på bara 3 år tagit sig från division 4 till division 2. Detta genom att tro på både spelare och ledare med anknytning till området samt kryddat med unga talanger och rutinerade spelare utifrån.