SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rågsveds IF
PASSION & AMBITION - sen 1958
Sportsliga samarbeten
Nedan kan du läsa mer om våra sportsliga samarbeten och vad dessa syftar till
Djurgården fotboll
Långsiktigt samarbete gällande frågor vilka bedöms viktiga för att stärka ungdomsfotbollen i söderort samt de båda föreningarnas positioner både lokalt i postort Bandhagen men även i hela Storstockholmsområdet. 

Samarbetet berör flera olika områden även bortom det rent sportsliga och Rågsveds IF kommer härmed även ingå i det kompetensutvecklingsnätverk inom Stockholmsfotbollen vilket initierades med ett samarbetsavtal mellan Djurgården Fotboll och Spårvägens FF våren 2016. 

För Rågsveds IF innebär samarbetet en ytterligare möjlighet att erbjuda en bred sportslig utmaning för våra unga spelare och ledare. 
Football abroad

Samarbetet ämnar i första hand att bidra till att understödja våra tränares utveckling i att leda fotbollsträning.

Football Abroad Sweden AB ska, tillsammans med via förbundet förankrade kurser, vara ett stöd för att Rågsveds IF ska vara en klubb med en modern syn på fotbollsträning och ledarskap. Vilket i stora drag bygger på att barnen ska lära sig att vara självständiga och skickliga på att fatta egna, kreativa, beslut ute på fotbollsplanen.

 

Football Abroad Sweden AB är ett företag med sina metodiska rötter i den katalanska fotbollen. Företaget inriktar sig främst på tränarutbildning, med den tydliga linjen att spelarens beslutsfattande hela tiden ska vara interagerat i fotbollsträningen.


På länken nedan kan du läsa mer om företaget Football Abroad Sweden AB:

http://www.football-abroad.com

Samarbete med Ellevio inom 50-50 (2018)
2018 har Rågsveds IF och Ellevio ett samarbete för att stärka tjejfotbollen i föreningen. Nedan redovisas de praktiska aktiviteterna under 2018:

12e mars: Skapa en egen logotyp
I lördags samlades våra flickor födda 2009 till 2011 på vår hemmaplan Hagsätra IP och närmare bestämt i cafeterian. 

Uppdraget var att i enighet med satsningen 50-50 skapa en skylt som symboliserar glädje och samhörighet med varandra, fotboll och Rågsveds IF.

Till sitt förfogande hade tjejerna konstnärlig kompetens hos ledarna samt målarmaterial. Ryktet låter meddela att kreativiteten flödade som sällan skådat och att en högklassig skylt är framtagen.

Kommande händelse i satsningen är workshop för våra äldsta tjejer tillsammans med futebol da forca söndag 25 mars, även det på Hagsätra IP.


25e mars: Workshop med futebol da forca
Igår söndag fortlöpte den tjejsatsning vi är inne i med hjälp av Stockholms fotbollsförbund och Ellevio. Vårt U15 lag på tjejsidan hade mini-träningsläger på Hagsätra IP, med kanonträningar och gemensam lunch lördag och söndag. På söndagen byttes träningspasset efter lunch ut mot workshop tillsammans med Futebol da Forca, läs mer om de på deras hemsida:https://www.futeboldaforca.com

Workshopen leddes med bravur av Futebol da Forcas instruktör Melissa och innehöll övningar samt diskussioner inom ämnena självkänsla och självförtroende framförallt, vilka såklart är viktiga komponenter i både livet och spelet fotboll.

Workshopen blev väldigt lyckad enligt både Melissa och lagets tränare Veronika och Roua men framförallt var spelarna nöjda med eftermiddagen och ser framemot framtida sammankomster med Futebol da Forca.

Allt som allt en väldigt rolig helg för U15, hemsidan önskar laget lycka till i sina fortsatta förberedelser för årets seriespel!

8e april: Dance & självkänsloworkshop
Idag söndag ägde en del i årets pågående tjejsatsning tillsammans med Ellevio rum, denna gång för våra tjejer i sex till tolv års åldern. 

Tjejerna träffades tidigt på morgonen i Actic Hagsätras fräscha lokaler för att genomföra grupp- och självförtroende stärkande aktivitet i form av powerdans samt äta god frukost tillsammans. Rörelseaktiviteten leddes av Frida Fogelberg, en hög kompetent person dels inom området rörelse till musik men framförallt som förebild och sitt entusiasmerande ledarskap.

Allt som allt var det en kanonmorgon och hemsidan vill även rikta ett stort tack till Actic Hagsätra för det varma mottagandet!

6 juni: Tjejfotbollens dag
På den svenska nationaldagen var det full rulle på Hagsätra IP då vi arrangerade årets tjejfotbollsdag. Programmet var maxat för alla deltagande spelare med både organiserad fotbollsträning och friare aktiviteter som spontanfotboll, ansiktsmålning och inte minst dans med Actics duktiga instruktörer.

Hemsidan vill rikta ett stort tack till alla ansvariga tränare och ledare som gjorde att träningspass och nyss nämnda aktiviteter blev såpas bra som de blev. Årets tränarppsättning var följande:

Tränare:
Håkan Rusth & Lynn Palm (Håkan är huvudtränare för vårt framgångsrika damlag och Lynn Palm är forward i samma lag). 

Sebastian Björck & Adonis Pelagia (Sebastian, mycket skicklig och välutbildad tränare som tränat vårt herrlag de senaste åren tillsammans med Adonis som är en viktig och duktig spelare i herrlaget denna säsong).

Thomas Ghebremehdin & Rikard Strobl (Thomas är en av våra mentorstränare samt tränar till vardags pojkar U15, Rikard är assisterande tränare i FOC Farsta herr).

Sedan hade vi flertalet ledare och funktionärer på plats som samtliga ska ha ett stort tack. Sist men absolut inte minst ska samtliga spelare uppmärksammas. Det var verkligen högsta fart på alla fem träningspass som genomfördes och det är kul att se den entusiasm, talang och framtidstro som finns i föreningens ungdomslag på tjejsidan!

Fotnot:
FOC Farstas duktiga f06 deltog på dagen och är mer än varmt välkomna tillbaka, bra jobbat!

22 september: Samarbetsdag på Hellasgården
I lördags åkte en stor trupp, trettio spelare födda 2006-2008, ut till Hellasgården för prövningar i samarbete och mod i form av höghöjdsbana och andra ändamålsenliga aktiviteter. Efter klättringen på hög höjd arrangerades grillning och härligt häng tjejerna sinsemellan, framtiden ser ljus ut för våra duktiga tjejspelare. 
- Vi tror starkt på våra unga tjejspelare och vi både hoppas och förutser att en stark sammanhållning både i laget men också mellan spelare i olika kullar kommer att gynna våra möjligheter att i framtiden försörja vårt duktiga damlag med spelare från egna leden, berättar sportchef Robert Isesund.

19-21 oktober: McDonalds Cup med åldersblandad trupp
Föreningen reste gemensamt med en åldersblandad trupp för cupspel och samvaro under en helg i Västerås. 

En blandad trupp tjejer i åldrarna 13-17 år till Västerås för att spela klassiska McDonalds Cup samt umgås i tre dagar. Trots tidiga morgnar och en del otur med försenade tåg höll gruppen upp ett bra humör och resan kan beskrivas som utvecklande i ett socialt perspektiv där många lärdomar och reflektioner kan tas med inför framtiden vad gäller att leva med och ta hänsyn till varandra. På planen mötte truppen idel högklassigt motstånd. Två oavgjorda matcher lyckades truppen kämpa fram men än viktigare erfarenhet av spel mot äldre och starka spelare. Bra jobbat alla inblandade!